08
november
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Daimler R&D-tak voor digitalisering – Technology Center in Tel Aviv geopend

Digitalisering, autonoom rijden, veiligheid en connectiviteit: dat zijn de trends die de voertuigconcepten van de toekomst gaan beïnvloeden. Om goed voorbereid te zijn op de vele en snelle technologische veranderingen, heeft Daimler een wereldwijd Research & Development-netwerk opgezet dat continu verder zal worden uitgebouwd. Dit netwerk is van vitaal belang om de uitdagingen van de toekomst vóór te blijven, om te anticiperen op veranderende behoeften van consumenten en die ook te herkennen, en om flexibel en snel te kunnen reageren. Daardoor kunnen interessante nieuwe producten en geavanceerde technologieën en innovaties dankzij kortere ontwikkelingstijden sneller worden gerealiseerd.

“Wereldwijd zijn er bij ons zo’n 16.000 medewerkers werkzaam in het Research & Development-netwerk. Zij zetten zich in om onze modellen nog efficiënter, meer connected en veiliger te maken. Dankzij ons nieuwe Technology Center in Tel Aviv versterken wij ons wereldwijde netwerk met competenties uit hightechland Israël”, aldus Prof. Dr. Thomas Weber, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor Group Research en Mercedes-Benz Cars Development.

“In het Technology Center in Tel Aviv gaat een speciaal team onze toonaangevende positie op het gebied van mobiliteitsservices en digitalisering verder uitbouwen. Naast het ontwikkelen en testen van pilotprojecten voor nieuwe bedieningsconcepten willen we een netwerk van lokale partners, universiteiten en hightechbedrijven oprichten”, aldus Sajjad Khan, Vice President Digital Vehicle & Mobility bij Daimler AG.

Het Technology Center komt onder leiding te staan van mevrouw Adi Ofek die sinds 2000 voor Daimler werkzaam is en als geboren Israelische zowel haar kennis van het land en de taal als haar jarenlange internationale managementervaring inbrengt.

Het wereldwijde R&D-netwerk van Daimler omvat 24 locaties in 12 landen. De grootste centra zijn gevestigd in Sindelfingen en Stuttgart-Untertürkheim (Duitsland), Sunnyvale (Californië, VS), Bangalore (India) en Peking (China). De opening van het nieuwe Technology Center in Tel Aviv past in de strategie van Daimler om zijn wereldwijde onderzoekscentra te internationaliseren en specialiseren.