15
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuw statement binnen de compactklasse

  • A-Klasse stelt nieuwe normen binnen het premium C-segment

  • Nieuwe motoren: krachtig, efficiënt en 20% bijtelling

  • Eerste Mercedes-Benz met een CO2-uitstoot vanaf 98 g/km

  • COLLISION PREVENTION ASSIST standaard

  • Nu bij de dealer te bestellen

  • Leverbaar vanaf 28.995 euro

Met de nieuwe A-Klasse stelt Mercedes-Benz nieuwe normen binnen het premium C-segment. Niet alleen valt hij op door zijn karaktervolle vormgeving, maar ook door de nieuwe krachtige motoren van 80 kW (109 pk) tot 155 kW (211 pk) die uitblinken door efficiency en een CO2-uitstoot vanaf slechts 98 g/km. Met uitzondering van de A 250 vallen alle varianten in de 20% bijtellingscategorie. Uiteraard is ook het veiligheidsniveau de spreekwoordelijke topklasse van Mercedes-Benz waardig. Zo is COLLISION PREVENTION ASSIST, het radargestuurde veiligheidsysteem, standaard. De nieuwe A-Klasse is vanaf heden te bestellen voor prijzen vanaf 28.995 euro voor de A 180 BlueEFFICIENCY. Leaseprijzen beginnen bij 495 euro per maand op basis van operationele servicelease.

Voor de nieuwe A-Klasse is een groot aantal comfort- en veiligheidverhogende assistentiesystemen beschikbaar. Vele daarvan waren tot voor kort alleen leverbaar in grotere modellen van Mercedes-Benz. Al vanaf de basisversie is de nieuwe A-Klasse completer dan ooit met zaken als airconditioning, een Audio 5 USB installatie, vier elektrisch bedienbare ramen en een multifunctioneel driespaaks sportstuur. De A-Klasse is leverbaar in de uitrustingsvarianten ‘Urban’, ‘Style’ en ‘AMG Sport’ en met de design-paketten ‘Night’, ‘Exclusief’ en ‘AMG Exclusief’. Voor wie de standaard uitrusting nog niet uitgebreid genoeg is, is deze uit te breiden met aantrekkelijke en exclusieve opties. Te denken valt bijvoorbeeld aan het Intelligent Light System, elektrisch verstelbare voorstoelen met memory-functie of interieurdelen in ARTICO-bekleding (deel van het Exclusiefpakket). Bovendien is voor de A-Klasse het Ambition- en Ambition Plus pakket leverbaar, met o.a. actieve parkeerassistent, navigatiesysteem, bi-xenonkoplampen, zitcomfortpakket en winterbanden. Om tegemoet te komen aan een jongere clientèle die de nieuwe A-Klasse zal aantrekken, zijn ook sportieve accenten verkrijgbaar als rode designo veiligheidsgordels of zilverkleurige tellerbladen met rode wijzers voor het combi-instrument (deel van de Urban- en AMG Sport-uitsrustingsvariant en het Exclusief- en AMG Exclusiefpakket). Een gedetailleerd product- en prijsoverzicht is te vinden op www.mercedes-benz.nl/aklasse

Uitgebreid motorengamma

De A-Klasse wordt aangeboden met nieuwe krachtige benzine- en dieselmotoren die uitblinken op het gebied van efficiency en verbruikswaarden. Met uitzondering van de A 250 vallen alle motorvarianten in de gunstige 20% bijtellingscategorie. De motoren beschikken alle over ‘vraaggestuurde’ meervoudige directe inspuiting en turbotechnologie. De A 180 is uitgerust met de nieuwe 1,6-liter benzinemotor met 90 kW (122 pk); de A 200 heeft een 115 kW (156 pk) sterk blok. De 2,0-liter benzinemotor met turbo is in de A 250 goed voor 155 kW (211 pk). Het dieselgamma bestaat uit de A 180 CDI met 80 kW (109 pk, 250 Nm) en de A 200 CDI met 100 kW (136 pk, 300 Nm). Op alle versies is de ECO Start/Stop functie standaard. Dankzij vele hightech voorzieningen is de nieuwe A 180 CDI BlueEfficiency bijvoorbeeld de eerste Mercedes-Benz ooit met een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km. De motoren zijn te combineren met een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak. Als optie is de innovatieve 7G-DCT-transmissie met dubbele koppeling leverbaar die comfort koppelt aan sportiviteit.

De A 250 Sport is standaard voorzien van de ‘AMG Sport’ uitrusting. De verwantschap met de Concept A-CLASS uit 2011 is vooral bij deze versie overduidelijk. Het pakket bestaat uit een afwijkende grille, vijfspaaks hoogglans zwart gespoten 18-inch AMG-velgen van lichtmetaal met 235/40 R 18 banden en rode remklauwen. Rode accenten in in- en exterieur benadrukken de sportieve aspiraties nog eens extra. Performance Center AMG was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe A-Klasse. En dus blijft het niet bij uiterlijk vertoon alleen: AMG ontwikkelde de vooras en het extra sportief afgestemde onderstel.

Benchmark

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse vormt de benchmark binnen zijn klasse als het gaat om veiligheid. Zo beschikt de auto als enige in zijn klasse standaard over COLLISION PREVENTION ASSIST, een radargestuurd ongevallenwaarschuwingsysteem met adaptieve remassistent. Dit assistentiesysteem waarschuwt een afgeleide bestuurder met visuele en akoestische signalen voor een dreigend ongeval en bereidt en passant een remactie voor. Het systeem voert deze actie automatisch uit zodra het rempedaal wordt intrapt. De nieuwe A-Klasse is ook leverbaar met PRE-SAFE®, het preventieve inzittendenbeschermingsysteem. Bij naderend gevaar zorgt het er bijvoorbeeld voor dat de gordelspanners in werking treden en dat ramen en het eventueel gemonteerde schuif-kanteldak sluiten. Als de stoelen zijn uitgevoerd met elektrische verstelling, brengt het systeem ze automatisch in een positie waarbij de inzittende zo min mogelijk kans loopt op letsel. Op de A-Klasse levert Mercedes-Benz optioneel nu ook DISTRONIC PLUS.

Drive Kit Plus

Bij de nieuwe A-Klasse is de iPhone een integraal onderdeel van het bedienings- en informatieconcept met de Drive Kit Plus. Door middel van een speciale app (later ook voor andere smartphones verkrijgbaar) kunnen inzittenden functies als internet, social media, audio en navigatie in de auto gebruiken. De Drive Kit Plus is vanaf het vierde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar. Tot de highlights van het systeem behoren onder meer een koppeling met de navigatie van Garmin die rekening houdt met het verkeersbeeld. Ook kan er online worden gezocht naar bijzondere bestemmingen en is er een 3D-kaartweergave. Drive Kit Plus is al te koppelen aan de Audio 20 CD. Verkrijgbaar voor de A-Klasse zijn ook de Becker MAP PILOT en het COMAND Online multimediasysteem waarmee in de auto gebruik is te maken van internet. De Google Weather-app is voorgeïnstalleerd. Dat geldt ook voor een app die het mogelijk maakt om thuis via Google Maps gedownloade routes over te brengen naar het navigatiesysteem van de auto. Nieuw is de ‘News’-app, waarmee berichten uit de politiek, wetenschap en techniek online zijn op te roepen.

A-List

Om als eerste geïnformeerd te worden over het laatste nieuws betreffende de nieuwe A-Klasse, heeft Mercedes-Benz de A-List in het leven geroepen. Bezoekers van de website www.aklasse.nl kunnen zich hier voor de A-List inschrijven. Leden van de A-List ontvangen periodiek informatie over de A-Klasse en komen in aanmerking voor exclusieve evenementen.