07
april
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

New-Business: de E-Klasse Business Class

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse is met onmiddellijke ingang ook leverbaar als Business Class. Deze auto geeft een geheel eigen, ruimhartige invulling aan het begrip New-Business omdat een zeer uitgebreid pakket extra’s wordt aangeboden voor een uitermate scherpe en dus bijtellingvriendelijke meerprijs. Maar New-Business staat bij de nieuwe E-Klasse ook voor zeer lage brandstofverbruik-cijfers en de bijbehorende groene (A-)labels.

Drie modellen van de nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse zijn verkrijgbaar in Business Class-uitvoering: de E 250 GCI met direct ingespoten benzinemotor en de dieseluitvoeringen E 220 CDI en E 250 CDI. Business Class staat bij al deze modellen voor een zeer complete standaarduitrusting met praktische en comfortverhogende extra’s als telefoonvoorbereiding, Audio 50 APS met DVD-navigatie, Bluetooth, MP3-compatibele CD/DVD-speler, 8 luidsprekers, een SCM goedgekeurd alarmsysteem, metallic lak, Park Tronic System inclusief Advanced Parking Assist en velours matten. De waarde van deze extra’s bedraagt € 5.955, maar de Mercedes-Benz dealer factureert slechts € 1.995. Dat is prettig bij aanschaf, maar het heeft elk jaar weer ook een gunstig effect op de fiscale bijtelling van zakelijke rijders. In combinatie met de goede restwaarde leidt dat bovendien tot scherpe leasetarieven (E-Klasse vanaf € 899 op basis van 48 maanden en 20.000 km/jaar).

Groen comfort

De nieuwe E-Klasse Business Class is vanwege zijn representatieve karakter en hoogstaande comfort dé zakensedan van dit moment. Ook al omdat de motoren door rightsizing een hoog prestatiepotentieel koppelen aan brandstofverbruik van een auto uit de (compacte) middenklasse. De E 250 CGI BlueEFFICIENCY (150 kW /204 pk) laat bijvoorbeeld een gemiddeld verbruik van slechts 7,3 l/100 km voor zich noteren. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 174 g/km en dat levert – zelfs in combinatie met een automatische transmissie - een B-label op. De E 220 CDI (135 kW /170 pk, 400 Nm) en E 250 CDI (150 kW /204 pk, 500 Nm) brengen ‘zuinigheid met vlijt’ overtuigend in praktijk: beide Business Class modellen nemen genoegen met 5,3 l diesel per 100 kilometer (CO2: 139 gram) en daarmee verdienen ze een A-label. En dus is New-Business in dit geval in twee woorden samen te vatten: groen comfort.