30
januari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nederlandse Mercedes-Benz-technici scoren in internationale competitie

Na de diverse nationale voorrondes werd de finale van TechMasters, de internationale competitie voor Mercedes-Benz-technici, gehouden in het Global Training-centrum in Stuttgart-Vaihingen. Ons land werd daarbij vertegenwoordigd door vijf specialisten: Ivar Bontes (Stern Auto Zuid-Oost), Dimitri Buchner (Mercedes-Benz Wassenaar), Jaap Schoenmaker (Stern Auto Ede), Jan Schouwenaar (Van Oeveren-Vervaet Goes) en Henk-Jan Venebrugge (Baan Twente Hengelo). Trainer Anton Cornelissen van Mercedes-Benz GlobalTraining in Nijkerk begeleidde het team. De Nederlandse afvaardiging moest het opnemen tegen de concurrentie uit 14 andere landen, waaronder zelfs Japan en Korea.

De internationale TechMasters-finale bestond uit een drietal onderdelen. Er werd begonnen met een theoretisch gedeelte, waarbij de deelnemers anderhalf uur de tijd hadden om vragen te beantwoorden. Vervolgens was er een praktijkgedeelte. Hierin trad Jan Schouwenaar op als coach voor het Nederlandse team en voorzag de andere teamleden van nuttige aanwijzingen. De afsluitende proef was een zogeheten “competence circle”, waarbij de deelnemers zich gezamenlijk over een aantal uiteenlopende problemen moesten buigen. Hier kwam het aan op de juiste teamgeest, en wat dat betreft bleek het bij de Nederlanders wel goed te zitten: de derde plaats op dit onderdeel was een prima prestatie! “Met name op dit onderdeel bleek duidelijk met hoeveel plezier onze mensen aan het werk waren, het was echt een genot om ze bezig te zien”, berichtte begeleider Anton Cornelissen.

In de totaaluitslag werd het Nederlandse team als achtste geklasseerd. Een individueel succes was er voor Dimitry Buchner, die op zijn specialisatie onderstelsystemen de derde plaats behaalde. Na het competitieve gedeelte stond voor alle deelnemers een fabrieksbezoek en een rondgang door het indrukwekkende Mercedes-Benz-museum op het programma. In het museum vond ’s avonds in een feestelijke ambiance de officiële prijsuitreiking plaats.