26
april
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nederlander best geklasseerde Mercedes-Benz coureur in race 2: Geslaagde première Christiaan Frankenhout met Mercedes-Benz SLS AMG

  • Seizoensstart ADAC GT Masters op het circuit van Oschersleben

  • In beide races vier Mercedes-Benz SLS AMG’s in de top tien

  • Christiaan Frankenhout boekt belangrijke progressie in wedstrijden

Tijdens het afgelopen Paasweekeinde begon op het circuit van Oschersleben, halverwege tussen Hannover en Berlijn, het seizoen van de Duitse ADAC GT Masters-serie. De Nederlandse coureur Christiaan Frankenhout neemt dit jaar deel aan deze klasse met een Mercedes-Benz SLS AMG, ingezet door het team Heico Motorsport. Dit seizoen staan er rond de 40 auto’s aan de start in de ADAC GT Masters, dus de concurrentie is hard. “In de kwalificatietraining hadden we nog de nodige problemen met de stuurbekrachtiging, die niet optimaal werkte”, bericht Christiaan Frankenhout, die zijn auto deelt met de Duitser Andreas Wirth. “Zo werden we 27e en 14e in de startopstellingen voor de beide races, terwijl er eigenlijk tijden in de top vijf mogelijk waren.”

Voor de races waren de problemen verholpen en nu verliep het voor Frankenhout en zijn teamgenoot aanmerkelijk beter. “In de eerste wedstrijd reed ik vlot van de 26e naar de tiende plaats”, aldus Frankenhout. “Andreas Wirth wist na de pitstop nog een positie te winnen en zo werden we als negende geklasseerd, waarmee we onze eerste punten voor het kampioenschap behaalden.” In totaal eindigden er vier Mercedes-Benz-teams in de top tien. In de tweede race nam Andreas Wirth de eerste rijbeurt voor zijn rekening. Hij kon al een aantal plaatsen goedmaken en in de tweede helft van de wedstrijd zette Christiaan Frankenhout de opmars voort. Het Nederlands-Duitse team eindigde als vijfde en was daarmee de best geklasseerde Mercedes-Benz-combinatie. Opnieuw eindigden er vier Mercedes-Benz SLS AMG’s bij de eerste tien auto’s.

De Mercedes-Benz teams scoorden in totaal 104 kampioenschapspunten in het eerste raceweekeinde, meer dan de teams van de zes andere merken die in de ADAC GT Masters vertegenwoordigd zijn. “Jammer van de problemen in de kwalifcatie, waardoor we geen betere uitgangspositie hadden, maar het potentieel is er in ieder geval”, stelt Christiaan Frankenhout vast. De volgende races worden verreden van 13 t/m 15 mei op de Sachsenring. Dan rijdt de ADAC GT Masters in het voorprogramma van het FIA GT1-wereldkampioenschap.