27
november
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Nederland maakt indruk op Mercedes-Benz Global TechMasters 2006!

In navolging van het succesvolle Mercedes-Benz Global TechMasters-evenement voor personenwagens in 2005, werd dit jaar gestreden om de eer van het beste after sales team voor trucks. Van 14 t/m 17 november jl. traden dertien landenteams in Stuttgart aan voor een zware strijd waarin de deelnemers zowel met het team als individueel werden beoordeeld. Nederland maakte uiteindelijk indruk met een vierde plaats vlak achter winnaar Frankrijk, Duitsland en Spanje. Bij de individuele onderdelen sleepte Nederland nog een 3e prijs binnen voor Reparatietechnicus Onderstelsystemen.

Tijdens de Nederlandse voorrondes werden servicetechnicus Richard van Hengel (Hogenbirk), reparatietechnicus onderstelsystemen Marcel Kool (ROGAM), reparatietechnicus aandrijfsystemen Robert van de Heuvel (Rüttchen) en diagnosetechnicus Walter Steenbakker (Van Oeveren-Vervaet) in hun eigen categorie tot winnaar uitgeroepen. Samen vertegenwoordigden zij van 14 t/m 17 november Nederland in de prestigieuze finale van de Mercedes-Benz Global TechMasters in Stuttgart.

Spannende finale
Maar liefst dertien landen uit drie continenten namen het tegen elkaar op in een zware strijd. In de verschillende tests ging het om de parate kennis, de ervaring en de teamgeest. Met praktische opdrachten, theoretische opgaven en teamwerk werd getest wie als team maar ook wie individueel het beste scoorde. De leiding lag in handen van diagnosetechnicus Walter Steenbakker die het team aanstuurde en adviezen gaf. Reparatietechnicus Robert van de Heuvel, die specialist is in aandrijfsystemen, werd belast met een zeer pittige motorstoring aan een Actros. Het andere deel van het team moest een aantal storingen oplossen en een onderhoudsbeurt uitvoeren aan een tweede Actros.

Volgens de regels moest servicetechnicus Richard van Hengel de onderhoudsbeurt zelfstandig uitvoeren. Deze klus moest echter eerst klaar zijn en besproken met de jury voordat Richard het team mocht helpen met het oplossen van de storingen. Inmiddels was reparatietechnicus Marcel Kool al druk bezig om, in overleg met het team, de storingen adequaat op te lossen. Uiteindelijk werden bijna alle storingen door het Nederlandse team gevonden. Het Nederlandse team kreeg hiervoor een zeer hoge waardering.

Goed resultaat
Nadat de punten van alle dertien landenteams waren geteld, bleek dat het Nederlandse team op een respectabele vierde plaats was geëindigd. Onze reparatietechnicus onderstelsystemen Marcel Kool kwam individueel zelfs uit op een derde plaats in zijn categorie. Winnaar van de Mercedes-Benz Global TechMasters 2006 werd Frankrijk, gevolgd door Duitsland, Spanje en kort daarachter Nederland. Een zeer goede prestatie gezien het feit dat de eerste drie landenteams – in tegenstelling tot het Nederlandse team- alle documentatie in hun eigen taal ter beschikking hadden. Een extra reden dus om trots te zijn op het Nederlandse Mercedes-Benz Global TechMasters team!

TechMasters is een initiatief van Mercedes-Benz aftersales en het eigen opleidingsinstituut, de DaimlerChrysler Academy, om de kwaliteit van de serviceorganisatie van Mercedes-Benz te toetsen en te komen tot een nog professionelere service Organisatie.