08
februari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Multi-inzetbare Mercedes-Benz Axor 1829 L voor bergingsbedrijf Collewijn & Zn.

Het bergen, takelen en slepen van auto’s, bussen en trucks is een vak apart. Dit vraagt volgens Bergingsbedrijf Collewijn & Zn. uit Groenekan om een combinatie van het beste materiaal met het inzicht en de vakkennis van bergingspersoneel. Voor de diverse bergings- en transporttaken heeft het bedrijf een bijzonder wagenpark opgebouwd. Om de kwaliteit in de dienstverlening te waarborgen, schafte Collewijn & Zn. onlangs een Mercedes-Benz Axor 1829 L bergingsauto aan.

Collewijn & Zn.
Bergingsbedrijf Collewijn & Zn. uit Groenekan, gemeente Utrecht, werd bijna veertig jaar geleden opgericht. Dankzij de strategisch gelegen locatie nabij de rijkswegen A2, A12, A27 en A28 én de ‘handen-uit-de-mouwen-cultuur’ heeft het familiebedrijf een flinke groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf bijna dertig medewerkers. Collewijn & Zn. is gespecialiseerd in pechhulpverlening en het transport van voertuigen. Niet alleen personenwagens, maar ook bedrijfswagens worden door het bedrijf geborgen. De kracht van het familiebedrijf ligt naar eigen zeggen in de voortdurende beschikbaarheid: 24 uur per dag en 365 dagen per jaar staat men paraat.

Axor 1829: betrouwbaar en imponerend
Voor de verschillende bergings- en transporttaken heeft Collewijn & Zn. een divers wagenpark van 28 eenheden. Daarin zijn vier Mercedes-Benz Atego’s en sinds kort ook één Axor opgenomen. De vaste mobiliteitspartner voor het merk met de zilveren ster is officieel bedrijfswagendealer StergamPordon uit Utrecht. Onlangs schafte Collewijn & Zn. een nieuwe Axor 1829 L aan. De keuze voor de auto was reeds door het bergingsbedrijf zelf bepaald, maar werd in samenspraak met de dealer verder naar eigen wens en inzet samengesteld. Met name de betrouwbaarheid en de uitstraling van de truck spraken het bedrijf bijzonder aan. Door de herkenbare gele kleurstelling van Collewijn & Zn. heeft de Mercedes-Benz Axor een imponerend uiterlijk gekregen. Bovendien kiest het Telligent schakelsysteem de meest gunstige versnelling voor optimale trekkracht.

Multi-inzetbaar
De opbouw van de Axor is bijzonder praktisch. Op de wagen is een 17,5 tons kraan geplaatst die met het grootste gemak schadeauto’s op de schuifbak takelt. Een vereiste voor deze constructie was dat de Mercedes-Benz Axor werd uitgerust met een 18 tons chassis. Aan de achterzijde van de schuifbak is ook een lepel gemonteerd waardoor de gehele combinatie maximaal drie auto’s tegelijk kan vervoeren. Met name bij schadegevallen op de rijkswegen waarbij vaak meerdere auto’s betrokken zijn, bewijst de Axor zo zijn waarde. Maar de Mercedes-Benz truck wordt dankzij het grote laadvolume evengoed voor het transport van auto’s naar diverse schadebedrijven gebruikt. De truck is dus multi-inzetbaar.