28
februari
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

moovel integreert informatie dienstregeling Deutsche Bahn

  • Duitsland gidsland voor ontwikkelen van integrale mobiliteitsoplossingen

  • Overal in Duitsland optimaal de route van A naar B plannen – in slechts één app met trein, bus, fiets, car2go, taxi of carpoolmogelijkheid

  • Uitbreiding moovel voor grote afstanden

Het mobiliteitsplatform moovel van Daimler Mobility Services verovert Duitsland. Door de integratie van informatie over de dienstregeling van Deutsche Bahn kan binnenkort in het hele land 'gemooveld' worden.

Optimaal van A naar B: de mobiliteitsapp moovel van Daimler Mobility Services GmbH bundelt het aanbod van diverse mobiliteitsaanbieders in randstedelijke gebieden. Door de integratie van de informatie over de dienstregeling van Deutsche Bahn geeft moovel een geheel nieuwe dimensie aan het bundelen van intelligente mobiliteitsmogelijkheden. Wat tot nu toe alleen in afzonderlijke steden of regio's mogelijk was, wordt nu uitgebreid naar landelijk niveau. Er kan bijvoorbeeld ook tussen de zeven car2go-steden Berlijn Düsseldorf, Hamburg, Keulen, München, Stuttgart en Ulm van moovel gebruik worden gemaakt. Bovendien wordt de service 'mytaxi' landelijk via moovel beschikbaar.

"Het is voor ons een grote stap om moovel in heel Duitsland te kunnen aanbieden. Begin februari hebben wij de samenwerking met DB Rent GmbH aangekondigd. Onze moovel-klanten profiteren per direct eveneens van de integratie van het reisaanbod per spoor van Deutsche Bahn. Hierdoor voegen wij een nieuw element toe aan een innovatief mobiliteitsnetwerk voor onze klanten", aldus Robert Henrich, directeur van Daimler Mobility Services GmbH.

"Wij zijn blij met de samenwerking met Daimler Mobility Services GmbH. Met moovel kunnen klanten hun reis van deur tot deur plannen. Dit is een zinvolle aanvulling op de diverse mogelijkheden van het openbaar vervoer en het individuele vervoer zoals dat bijvoorbeeld wordt aangeboden door car2go", zegt Birgit Bohle, directievoorzitter van DB Vertrieb GmbH.

Deutsche Bahn is één van de grootste Europese spoorweg- en mobiliteitsondernemingen en vervoert dagelijks meer dan 11,4 miljoen reizigers. moovel toont zijn klanten als innovatief en gebruiksvriendelijk mobiliteitsplatform de optimale route van A naar B. Er worden aansluitingen getoond van diverse mobiliteitsaanbieders van individueel transport en openbaar vervoer en daarnaast worden kosten en tijdsduur vergeleken. De gebruiksvriendelijke app werd in juli 2012 in Stuttgart geïntroduceerd. Inmiddels kan de app ook worden gebruikt in de steden Berlijn en München, in Nürnberg en omgeving en in de regio Rhein-Ruhr. Vorig jaar kon moovel ook individuele aanbieders zoals huurfietsbedrijf nextbike integreren. Begin februari 2014 werd de samenwerking aangekondigd met DB Rent GMBH, een dochteronderneming van Deutsche Bahn. In een intentieverklaring werd de integratie van Flinkster en Call a Bike bekendgemaakt.

Daimler Mobility Services GmbH biedt haar klanten innovatieve mobiliteitsdiensten uit één hand aan. Met moovel, car2go, car2go black en Park2gether speelt het bedrijf een voortrekkersrol in het segment van innovatief mobiliteitsaanbod. Met strategische samenwerkingsverbanden – in 2013 kwamen daar Blacklane GmbH en FlixBus GmbH bij – kan Daimler Mobility Services GmbH klanten een nog breder spectrum aan mogelijkheden aanbieden.