16
januari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Milieuvriendelijke smart voor goede doelen

Het smart center Amsterdam lanceerde gisteren de nieuwe smart fortwo micro hybrid drive (mhd) tijdens een bijzonder event. Maar liefst zes smarts fortwo micro hybrid drive werden aan even zoveel vertegenwoordigers van goede doelen uitgereikt.

De lancering stond in het teken van het goede doel. Tijdens het event werden zes smarts fortwo micro hybrid drive uitgereikt aan zes verschillende doelen die actief zijn voor het milieu en/of de leefomgeving. Namens de goede doelen namen Floortje Dessing voor Omroep Llink, Arie Boomsma voor de Nederlandse Brandwonden Stichting, John Heitinga voor de Bart Foundation, Nicolette Kluiver voor Monkey Business, Yolanthe Cabau van Kasbergen voor Stichting People’s Trust Nederland en Edsilia Rombley voor Cordaid Memisa de auto’s in ontvangst.

Erik-Jan Teunissen, directeur smart center Amsterdam: “smart staat voor het bevorderen van een betere leefomgeving net zoals de doelen die wij hebben uitgekozen en vandaag van milieuvriendelijk transport hebben voorzien. Zo helpen wij elkaar.”

Arie Boomsma: “De smart mhd is de ultieme citycar. Geruisloos, makkelijk te parkeren en een rijdende reclame voor het goede doel.” Ook Nicolette Kluiver is te spreken over de nieuwe smart. “ Nu kan ik zowel verantwoord autorijden als reclame maken voor Monkey Business.”

De nieuwe smart fortwo micro hybrid drive (mhd) laat zien dat met doordachte technische concepten het rijden leuker, comfortabeler en milieuvriendelijker kan zijn. Wanneer de bestuurder remt en de snelheid van het voertuig onder de 8 km/u komt, dan schakelt de motor zichzelf automatisch uit. Hierdoor worden brandstofverbruik, uitstoot van uitlaatgassen en geluidsproductie tijdelijk tot nul gereduceerd.

De smart fortwo micro hybrid drive heeft, mede dankzij de nieuwe start-/stoptechnologie, een verbruik dat zo’n acht procent lager ligt dan de gewone smart fortwo. In stadsverkeer is het verbruik zelfs 19 procent minder. Het verbruik is daarmee teruggebracht van 4,7 tot 4,3 liter per 100 kilometer. Ook de uitstoot van CO2 is gedaald naar slechts 103 gram per kilometer, waarmee de auto een A-label heeft.

 

Meer informatie en beeldmateriaal van smart is beschikbaar via internet op www.media.daimler.com/dcmedia-nl

Voor meer informatie over de goede doelen:

- Omroep Llink: www.llink.nl
- de Nederlandse Brandwonden Stichting: www.brandwonden.nl
- de Bart Foundation: www.bartfoundation.nl
- Monkey Business: www.saveme.nl
- Stichting People’s Trust Nederland: www.peoplestrust.nl
- Cordaid Memisa: www.cordaidmemisa.nl