02
december
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Milieucertificaat voor S 500 PLUG-IN HYBRID

Ook op het gebied van minimale belasting van het milieu zet de Mercedes-Benz S 500 PLUG-IN HYBRID de nieuwe maatstaf in de luxeklasse: hij kan tot 33 kilometer lokaal emissievrij rijden en over de gehele levenscyclus is zijn CO2-uitstoot tot maximaal 56% lager. Deze cijfers zijn officieel bevestigd door keuringsinstantie TÜV Süd en daarmee verdient de eerste PLUG-IN HYBRID van Mercedes-Benz het Milieucertificaat volgens de ISO TR 14062-norm. De onderscheiding is gebaseerd op de omvangrijke eco-balans van de S-Klasse 500 PLUG-IN HYBRID, waarbij elk milieurelevant detail gedocumenteerd is.

De S-Klasse reeks van Mercedes-Benz telt inmiddels drie hybride-modellen. Stuk voor stuk zijn ze onderscheiden met het Milieucertificaat. Om dit internationaal erkende certificaat te verkrijgen, worden de modellen van de ontwikkeling tot en met de recycling over de gehele lifecycle uivoerig gedocumenteerd en door onafhankelijke experts gecertificeerd.

Winst bij CO2-uitstoot

Met betrekking tot de CO2-emissies toont het Certificaat voor de S 500 PLUG-IN HYBRID over de gehele levenscylcus, die bestaat uit productie, het gebruik over 300.000 km en de recycling, vergeleken met de S 500 duidelijke voordelen. Met gebruikmaking van de Europese elektriciteitsmix bij het opladen kan de S 500 PLUG-IN HYBRID een CO2-reductie van circa 43% (35 ton) realiseren. Met gebruik van (hernieuwbare) waterkrachtstroom kan dat zelfs oplopen tot 56% (46 ton).

Het beste van twee werelden

De PLUG-IN HYBRIDE modellen van Mercedes-Benz bieden het beste van twee werelden: ze maken lokaal emissievrij rijden in steden mogelijk en op langere afstanden profiteren ze van het voordeel van een grotere actieradius van de verbrandingsmotor. Hybridisering leidt er bovendien toe dat verbrandingsmotoren efficiënter worden. Daarnaast zijn Plug-in hybrides goed voor dynamische prestaties en daarmee ook voor een bijzondere vorm van rijplezier. De S 500 PLUG-IN HYBRID is het boegbeeld van de hybride-strategie van Mercedes-Benz. Hij levert de kracht en de prestaties van een V8-model terwijl zijn verbruik overeenkomt met dat van een compacte auto. Bovendien kan hij meer dan 30 kilometer lokaal emissievrij afleggen. Ofwel: een unieke combinatie van luxe, rijplezier en minimale belasting van het milieu.

Reductie van milieubelasting: de lat ligt hoog

Mercedes-Benz beoordeelt elk nieuw model op de mate van milieubelasting en probeert dit zo veel mogelijk te reduceren: van productie via langdurig gebruik tot en met recycling waarbij verder wordt gegaan dan de wettelijke normen. Het Milieucertificaat en aanvullende informatie hierover zijn beschikbaar via de ‘Life Cycle’ documentatiereeks die is te vinden op http://www.mercedes-benz.com.