19
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Milieucertificaat voor Mercedes-Benz C 350 e

Dat de Mercedes-Benz C 350 e het milieu ontziet, is nu ook officieel bevestigd door de onafhankelijke keuringsinstantie TÜV Süd. De nieuwe Plug-In Hybrid voldoet aan alle criteria van een milieuvriendelijke productontwikkeling conform de ISO-norm TR 14062. De verlening van het milieucertificaat is gebaseerd op een uitgebreide eco-balans waarvoor alle voor het milieu relevante details van het model zijn gedocumenteerd.

De milieucertificaten worden sinds 2009 gepresenteerd in de brochure 'Lifecycle'. Nieuw is de editie 'Lifecycle COMPACT' die parallel verschijnt en nu voor het eerst beschikbaar is voor de C 350 e. Dit compacte overzicht laat op een heldere manier zien hoe auto's van Mercedes-Benz over de hele levenscyclus het milieu ontzien en geven tegelijkertijd de inspanningen van Mercedes-Benz op milieugebied weer. De documentatie kan worden gedownload via http://www.mercedes-benz.com.

Mercedes-Benz analyseert de belasting die zijn modellen voor het milieu vormen over de totale levenscyclus, van de productie via het jarenlange gebruik tot de verschrotting van de auto. Daarbij gaan de normen waaraan wordt voldaan veel verder dan de hiervoor geldende wettelijke voorschriften.

Over de CO2-emissies vermeldt het certificaat voor de C 350 e dat gedurende de gehele levenscyclus, bestaande uit productie, gebruik gedurende 200.000 kilometer en verschrotting, in vergelijking met de C 250 benzineversie  duidelijke voordelen worden gerealiseerd. Wanneer voor extern elektrisch opladen gebruik wordt gemaakt van de Europese stroommix kunnen de CO2-emissies met ca. 26 procent (9,6 ton) worden gereduceerd. Door het gebruik van regeneratief opgewekte stroom is zelfs een vermindering met 41 procent (15,1 ton) mogelijk.

Als Plug-In Hybrid combineert de nieuwe Mercedes-Benz C 350 e efficiency, dynamiek en comfort op een bijzonder hoog niveau. Zowel de Limousine als de Estate heeft de rijeigenschappen van een sportwagen, maar met een NEDC gecertificeerd verbruik van slechts 2,4 – 2,1 liter brandstof per 100 kilometer (55-48 g CO2/km) en een puur elektrische actieradius van maximaal 31 kilometer. Hierdoor valt de C 350 e bij zakelijke inzet in de gunstige 7%-bijtellingscategorie. Bovendien zijn Limousine en Estate standaard uitgerust met luchtvering en preconditionering waarmee zij een uniek rij- en klimatiseringscomfort bieden.