20
januari
2020
|
14:43
Europe/Amsterdam

Mercedes me Charge: handig laden en transparantie bij betalen

Het product- en technologiemerk EQ biedt met Mercedes me uitgebreide services voor de huidige en toekomstige elektromobiliteit. De belangrijkste services en functies van de EQC (stroomverbruik gecombineerd: 20,8-19,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) omvatten naast de preconditionering vooral ook de voor de EQC geoptimaliseerde navigatie en Mercedes me Charge. Dankzij de voor de EQC geoptimaliseerde navigatie kunnen Mercedes-Benz rijders snel openbare laadstations vinden, via Mercedes me Charge krijgen ze op eenvoudige wijze toegang tot laadpalen van verschillende aanbieders en profiteren ze van een geïntegreerde betalingsfunctie met eenvoudige facturatie, ook bij laadstations van IONITY, het Europese snellaadnetwerk. Het doel: ontspannen, ongecompliceerd reizen met maximale transparantie en planningszekerheid.

Met Mercedes me Charge hebben berijders van een Mercedes-Benz EQC of plug-in hybrid-model via de nieuwste infotainmentgeneratie MBUX (Mercedes-Benz User Experience) optioneel toegang tot een van de grootste laadnetwerken ter wereld, met alleen al in Europa meer dan 300 verschillende exploitanten van openbare laadstations (steden, parkeergarages, snelwegen, winkelcentra, etc.). Dankzij de voor de EQC geoptimaliseerde navigatie kunnen Mercedes-Benz rijders deze laadstations gemakkelijk vinden. De eenvoudige toegang tot de laadstations wordt aangeboden via de Mercedes me Charge-laadkaart, de Mercedes me-app of via het mediadisplay van de auto. Hiervoor zijn geen aparte contracten nodig: klanten profiteren naast de eenvoudige authenticatie ook van een geïntegreerde betalingsfunctie met eenvoudige facturatie nadat ze hun betaalmethode eenmalig hebben geregistreerd. Elk laadproces wordt automatisch afgeboekt. De individuele laadprocessen worden overzichtelijk vermeld op een maandelijkse factuur.

Een buitengewone snelheid tegen een aantrekkelijke prijs: IONITY @ Mercedes me Charge

Mercedes me Charge geeft ook toegang tot de snellaadstations van het pan-Europese netwerk IONITY. Vooral bij het afleggen van lange afstanden zorgen de korte laadtijden voor een aangename reis. Met het IONITY-pakket biedt Mercedes-Benz zijn EQC-klanten een aantrekkelijk contractmodel tegen een gereduceerd laadtarief van € 0,29 per geladen kilowattuur. EQC-klanten ontvangen het IONITY-pakket kosteloos (basisabonnement) voor een jaar. In 2020 zal IONITY ongeveer 400 snellaadstations langs de belangrijkste verkeersaders in Europa bouwen en exploiteren. IONITY werd in november 2017 opgericht als een joint venture tussen BMW Group, Mercedes-Benz AG, Ford Motor Company en Volkswagen Group met Audi en Porsche.

Veilig aankomen: voor de EQC geoptimaliseerde navigatie

De voor de EQC geoptimaliseerde navigatie plant automatisch de snelste route in, rekening houdend met de kortste laadtijd – dienovereenkomstig hebben snellaadstations de voorkeur. Daarbij wordt rekening gehouden met de elektrische actieradius, het stroomverbruik, de beschikbare laadstations en de weersomstandigheden. De bestuurder hoeft de auto niet per se volledig te laden, maar kan dit flexibel doen op basis van de totale reistijd. De routeplanning reageert ook dynamisch op veranderingen.

Altijd op de ideale temperatuur: preconditionering

Dit systeem zorgt ervoor dat het interieur van de auto bij vertrek al op de gewenste temperatuur is. Het systeem kan direct worden geprogrammeerd via MBUX of via de Mercedes me-app. Een uitgekiend systeem met warmtepomp en elektrische verwarmingsboosters koelt of verwarmt het interieur voor. Het biedt ook de extra mogelijkheid om de bestuurdersstoel of alle stoelen specifiek te verwarmen.