11
november
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Maybach voor ultieme exclusiviteit en individualiteit

Mercedes-Benz voegt maar liefst twee noviteiten toe aan zijn merkenpalet. Met de Mercedes-Maybach wordt het aanbod in het exclusieve topsegment uitgebreid met een nieuw submerk dat staat voor individuele en representatieve exclusiviteit. De nieuwe Mercedes-Maybach S 600 maakt in november zijn debuut in Guangzhou en Los Angeles. In de Mercedes-Maybach S-Klasse gaan de perfectie van de beste auto ter wereld, de S-Klasse, en de exclusiviteit van Maybach hand in hand.

Daarnaast introduceert Mercedes-Benz begin 2015 een nieuwe nomenclatuur voor de aanduiding van de modelreeksen en aandrijflijnen, waardoor klanten op een eenvoudige en transparante manier worden geïnformeerd over het steeds groter worden portfolio.

Mercedes-Maybach belichaamt 'das Beste' in zijn meest exclusieve vorm

Met de nieuwe S-Klasse bracht Mercedes-Benz in 2013 de beste auto ter wereld op de markt. De bandbreedte van het S-Klasse portfolio is nu al enorm groot, maar met een uitbreiding van drie naar zes modelvarianten nog niet eens afgesloten. Het spectrum reikt van de sportiefste S-Klasse – de Mercedes-AMG S 63 - via de meest efficiënte – de S 500 PLUG-IN HYBRID (in de toekomst S 500 e) - en de meest intelligente - de S 500 Intelligent Drive - tot de mooiste S-Klasse ooit – de S-Klasse Coupé. Voor wat betreft veiligheid, assistentiesystemen en deels autonoom rijden laat de S-Klasse de concurrentie ver achter zich.

De S-Klasse is niet alleen de beste maar ook de meest succesvolle auto in zijn klasse. Met meer dan 100.000 eenheden in het eerste jaar waarin hij volledig beschikbaar was, is hij zelfs de meest verkochte S-Klasse uit de geschiedenis. In lijn met dit marktsucces hebben klanten de wens geuit naar nog meer individualiteit en exclusiviteit. Zij willen in een extreem exclusieve en individuele variant van de Mercedes-Benz S-Klasse rijden en zich nog meer onderscheiden. Daarom biedt Mercedes-Benz met de introductie van het submerk Mercedes-Maybach, analoog aan de sportieve positionering van Mercedes-AMG, een nieuw model aan in het exclusieve topsegment.

Met de Mercedes-Maybach S-Klasse, die in november zijn wereldpremière viert, begint het merk met de ster aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. De Mercedes-Maybach S-Klasse vormt een aanvulling op het  aanbod van S-Klasse limousines. De limousine zet nieuwe maatstaven op het gebied van exclusiviteit en voldoet qua uitrusting aan de hoogste eisen. Tot de onderscheidende eigenschappen behoren: meer ruimte, speciale zitplaatsen en uiterst representatieve en geïndividualiseerde interieurs. De voertuigen van Mercedes-Maybach voldoen aan de wensen van de meest veeleisende klanten ter wereld. Mercedes-Maybach is geen uitrustingslijn maar een submerk dat in de toekomst nog exclusievere voertuigen zal aanbieden.

Betere informatie voor de klanten door simpele en transparante nomenclatuur

Het modelprogramma van Mercedes-Benz is in de afgelopen jaren enorm uitgebreid en groeit nog steeds. Het grote en succesvolle modeloffensief heeft tot gevolg dat het concern tot 2020 wereldwijd meer dan 30 modellen op de markt brengt, waarvan er minstens 11 niet in het huidige productportfolio zijn vertegenwoordigd. Daarnaast komen nog de verschillende carrosserie- en aandrijflijnvarianten. Hierdoor wordt de benaming van de modellen steeds complexer. Om de klanten beter te kunnen informeren is een eenvoudigere, transparante en begrijpelijke systematiek in de modelreekstypering ontwikkeld. Daarvoor is nu het ideale tijdstip, onder andere omdat in de komende jaren bijna het gehele SUV-palet wordt vernieuwd. Dit is een perfect startpunt om de complete autofamilie van een nieuwe benaming te voorzien.

De nieuwe nomenclatuur is eenvoudig, helder en transparant. De modelbenaming bestaat altijd uit één tot drie hoofdletters. De aandrijflijnvarianten worden aangeduid met kleine letters. Centraal staan de vijf kernmodelreeksen A, B, C, E en S die ook in de toekomst blijven bestaan. Voor de aanduiding van SUV's geldt: in navolging van de legendarische G-Klasse krijgen alle SUV-modellen de beginletter 'GL'. Daarbij is de 'G' de aanduiding voor de modelreeks. De 'L' komt in de geschiedenis van Mercedes-Benz herhaaldelijk voor. Het is een verbindingsletter die ervoor zorgt dat de typeaanduiding makkelijker kan worden uitgesproken en is onder meer bekend van de legendarische SL of recent van de CLS en de CLA. Daarna volgt de derde letter die aangeeft tot welke kernmodelreeks de auto behoort. Concreet houdt dit in:

GLA

= GL A-Klasse

GLC

= C-Klasse; voormalige GLK

GLE

= E-Klasse; voormalige M-Klasse resp. ML

GLE Coupé

= GL E-Klasse Coupé

GLS

= GL S-Klasse; voormalige GL

G

onveranderd

Bij de vierdeurs coupés is de systematiek hetzelfde opgebouwd. De eerste twee letters 'CL' verwijzen naar de herkomst, de derde letter naar de kernmodelreeks: dus CLA en CLA Shooting Brake en CLS en CLS Shooting Brake.

De roadsters krijgen vanaf 2016 de toevoeging 'SL', de derde letter is de verwijzing naar de kernmodelreeks. Daardoor wordt de benaming SLK veranderd in SLC. Net als bij de G blijft bij de SL de huidige benaming behouden vanwege zijn status als icoon.

Parallel aan de modelreeksaanduiding krijgen ook de aandrijflijnvarianten een nieuwe benaming. Deze zijn duidelijk en korter dan de tot nu toe gehanteerde typeringen. In de toekomst staan kleine letters op de achterklep die de volgende betekenis hebben:

c

'compressed natural gas'; tot nu toe Natural Gas Drive

d

'diesel'; tot nu toe BlueTEC en CDI

e

'electric'; tot nu toe PLUG-IN HYBRID, BlueTEC PLUG-IN HYBRID en Electric Drive

f

'fuel cell'; tot nu toe F-CELL

h

'hybrid'; tot nu toe HYBRID en BlueTEC HYBRID

Voor benzineauto's blijft de typeaanduiding zonder toevoeging. De benaming 4MATIC voor vierwielaangedreven auto's blijft bestaan en viert volgend jaar haar dertigste verjaardag. Daar Mercedes-Benz zich heeft ontwikkeld tot toonaangevend merk op het gebied van vierwielaandrijving zal 4MATIC een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het modelportfolio. Vanwege de gestaag groeiende vraag wordt het 4MATIC segment in de toekomst nog verder uitgebreid.