22
maart
2024
|
12:17
Europe/Amsterdam

Mercedes-Maybach EQS SUV nu ook leverbaar in Europa

Samenvatting

·       Bijzondere elektrische rijervaring

·       Elegante luxe en comfort met een cocon-effect

·       Nu ook leverbaar met digitale voertuigsleutel

Na de introductie in de VS is de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV (energieverbruik gecombineerd: 22,2 – 24,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km; CO2-klasse: A[1]) nu ook te bestellen bij verkooppartners in Nederland en andere Europese landen.

Met de Mercedes-Maybach EQS SUV creëert Maybach nieuwe maatstaven op het gebied van elektromobiliteit. Zijn elegante design, met merktypische elementen als het Maybach-embleem en de Maybach-grille, is uniek. Het bijzondere uiterlijk van de Mercedes-Maybach EQS SUV omvat optioneel ook de karakteristieke tweekleurenlak met verfijnde krijtstreep. Deze is leverbaar in verschillende kleurencombinaties. Met het optionele Night Series-pakket kan de exquise uitstraling nog verder worden versterkt met een donkere, nog progressievere look.

Perfect op elkaar afgestemde verlichtingselementen begroeten de passagiers zodra ze het voertuig ontgrendelen. Een ander exclusief kenmerk zijn de standaard automatische comfortportieren voor en achter. Het interieur is ontworpen als een elegante lounge met een holistische comfortbeleving voor alle zintuigen: een verscheidenheid aan opties voor individuele lichtstemmingen en Maybach-specifieke interieurparfums zorgen in combinatie met een unieke geluidservaring dankzij het standaard Burmester® 4D-surround sound system voor rust en ontspanning. Vooral achterin biedt de eerste volledig elektrische Maybach optimaal akoestisch comfort dankzij nog uitgebreidere NVH-maatregelen (noise, vibration, harshness). De vering is bijzonder comfortabel, verstelbaar en voorzien van een specifiek MAYBACH-rijprogramma.

De Mercedes-Maybach EQS SUV is nu ook leverbaar met digitale voertuigsleutel. Hiermee kan het voertuig gemakkelijk worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart. Het enige dat de bestuurder hoeft te doen is een geschikt Apple-apparaat (iPhone of Apple Watch[2]) bij zich dragen. Key-sharing is ook mogelijk met maximaal zestien personen via AirDrop®, iMessage® of andere berichtenplatforms. De voorbereiding voor de digitale voertuigsleutel behoort tot de standaarduitrusting in landen waar Mercedes me connect-services[3] beschikbaar zijn.

De belangrijkste technische gegevens

De Mercedes-Maybach EQS 680 SUV heeft een vermogen van 484 kW en een actieradius tot 607 km. Het model beschikt standaard over 4MATIC vierwielaandrijving.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

Aandrijving en accu
Aandrijving 

vierwielaandrijving

Elektromotoren

Type

twee permanent bekrachtigde synchroonmotoren (PSM)

Vermogen

kW

484

Koppel

Nm

950

Nominale spanning

volt

396

Boordlader

kW

22

AC-laadtijd; driefasig 22 kW

uur

5,50

Max. DC-laadcapaciteit

kW

200

DC-laadtijd bij snellaadstations[4]

min

31

DC-laden: actieradius na 15 minuten[5]

km

tot 230

Acceleratie 0-100 km/h

sec.

4,4

Topsnelheid

km/h

210

Voertuig
Lengte/breedte/hoogte

mm

5.125/2.034/1.721

Lengte/breedte/hoogte (VS)

mm

5.125/2.034/1.725

Wielbasis

mm

3.210

Draaicirkel met achterasbesturing 10°

m

11,0

Bagageruimtevolume

liter

440

Verbruik en actieradius
Energieverbruik gecombineerd[6]

kWh/100 km

22,2-24,1

CO2-emissie gecombineerd6

g/km

0

CO2-klasse6 

A

Actieradius6

km

607-560


 


[1] De vermelde waarden zijn bepaald volgens de voorgeschreven WLTP-meetprocedure (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedure). De vermelde waarden hebben betrekking op de Europese markt. Het energieverbruik en de CO2-emissie van een personenwagen zijn niet alleen afhankelijk van het efficiënte gebruik van de brandstof of energiebron door de personenwagen, maar ook van de rijstijl en andere niet-technische factoren.
[2] Bij de introductie is de digitale voertuigsleutel geschikt voor de iPhone 11 en hoger (behalve iPhone SE) en de Apple® Watch 6 (behalve Apple® Watch SE). Voorwaarde is UWB-capaciteit. Mercedes-Benz werkt gestaag aan de uitbreiding van de geschiktheid voor andere apparaten.
[3] Om gebruik te kunnen maken van de Mercedes me connect-services zijn een persoonlijke Mercedes me-ID en instemming met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect-services vereist. Bovendien moet het voertuig gekoppeld zijn aan het bijbehorende gebruikersaccount. Na afloop van de eerste termijn kunnen de services tegen betaling worden verlengd, mits ze op dat moment nog voor het betreffende model worden aangeboden. De eerste activering van de services is mogelijk binnen een jaar na de eerste voertuigregistratie of ingebruikname door de klant, afhankelijk van wat het eerst komt.
[4] De laadtijden gelden voor een lading van 10-80% bij een DC-snellaadstation van categorie ‘K’ of ‘L’ volgens de EN17186-norm met een laadstroom van 500 A.
[5] Bij DC-snellaadstations met 500 A op basis van de WLTP-actieradius.
[6] De vermelde waarden zijn bepaald volgens de voorgeschreven WLTP-meetprocedure (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedure). De vermelde waarden hebben betrekking op de Europese markt. Het energieverbruik en de CO2-emissie van een personenwagen zijn niet alleen afhankelijk van het efficiënte gebruik van de brandstof of energiebron door de personenwagen, maar ook van de rijstijl en andere niet-technische factoren.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG maakt deel uit van de Mercedes-Benz Group AG met in totaal ongeveer 166.000 medewerkers wereldwijd en is verantwoordelijk voor de activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en voertuiggerelateerde services. De onderneming heeft de ambitie om toonaangevend te zijn op het gebied van elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, G-Klasse met hun volledig elektrische modellen alsmede producten van het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van 's werelds grootste fabrikanten van luxe personenwagens. In 2023 werden circa 2 miljoen personenwagens en 447.800 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan 30 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt en breidt de onderneming zijn wereldwijde accuproductienetwerk op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van een duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzame bedrijfsstrategie van de Mercedes-Benz Group. De onderneming neemt daarmee de verantwoordelijkheid voor de economische, ecologische en sociale effecten van zijn bedrijfsactiviteiten en kijkt daarbij naar de gehele waardeketen. Als internationale onderneming behoren gelijke kansen, diversiteit, openheid en respect tot de fundamentele overtuigingen van Mercedes-Benz. Dat laten we zien in onze manier van denken, handelen en communiceren. In principe gelden alle gekozen termen uiteraard voor alle geslachten en identiteiten.