03
juli
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz zoekt vrouwen met passie voor autosport

  • Succesvolste Nederlandse DTM-coureur Christijan Albers geeft startsein

  • Campagne in samenwerking met Radio Veronica

  • Finalistes krijgen voor een week een Mercedes-Benz

  • Unieke belevenis tijdens DTM-weekeinde Zandvoort voor winnares

Van 10 tot en met 12 juli aanstaande is de prestigieuze Duitse toerwagenserie DTM voor het 15e opeenvolgende jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Mercedes-Benz heeft een succesvolle historie in de Nederlandse DTM-ronde, met onder meer drie overwinningen voor de Brit Gary Paffett en natuurlijk de historische zege van Christijan Albers, die in 2003 met zijn Mercedes-Benz CLK voor eigen publiek won. Rondom het Nederlandse DTM-weekeinde van dit jaar komt Mercedes-Benz Nederland in samenwerking met Radio Veronica met een bijzondere actie. Vrouwen met passie voor autosport kunnen zich melden en via een selectieronde en een finale meedingen naar de hoofdprijs: het beleven van het DTM-evenement op Circuit Park Zandvoort als VIP-gast van Mercedes-AMG!

Startsein door Christijan Albers bij Radio Veronica

Christijan Albers, die een aantal jaren als fabriekscoureur voor Mercedes-Benz in de DTM actief was, heeft nog steeds goede herinneringen aan zijn succes op Circuit Park Zandvoort in 2003. “Mijn mooiste zege”, noemt hij deze overwinning. Albers is dan ook bij uitstek geschikt om in een uitzending van Radio Veronica het officiële startsein te geven voor de DTM-actie. Commercials zullen tot eind volgende week ook regelmatig op Radio Veronica worden uitgezonden.

Mercedes-Benz wil vrouwen met passie voor autosport leren kennen

Mercedes-Benz Nederland wil vrouwen met passie voor autosport leren kennen om hen een unieke blik achter de schermen van de DTM te geven. De DTM is een hoogwaardig toerwagenkampioenschap waarin Mercedes-Benz al vele jaren zeer succesvol is. Uit de kandidaten die zich hebben aangemeld, worden 20 deelneemsters geselecteerd, die op maandagavond 6 juli op Circuit Park Zandvoort worden verwacht voor de pre-kwalificatie. Hierbij moet een aantal behendigheidsproeven onder leiding van ervaren instructeurs worden uitgevoerd. Ook mogen de deelneemsters onder begeleiding zelf het circuit verkennen. Aan het eind van de avond worden de finalisten bekendgemaakt. Deze krijgen voor een week de beschikking over een Mercedes-Benz-personenauto met ‘DTM Ladies’ Day’-bestickering.

Ontmoeting met topcoureurs

Op vrijdag 10 juli worden de finalistes ’s morgens verwacht bij het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht. Daar ontmoeten ze Mercedes-Benz-topcoureurs als Ellen Lohr, de enige vrouw die in de DTM een race won, en Bernd Mayländer, eveneens DTM-racewinnaar en de bestuurder van de FIA Safety Car in de Formule 1, uiteraard ook een Mercedes-Benz. Onder begeleiding van Lohr en Mayländer vertrekken de finalistes naar Circuit Park Zandvoort, waar ze een spannend programma meemaken. ’s Middags volgt de bekendmaking van de winnares, die samen met een introducé(e) het gehele weekeinde in Zandvoort VIP-gast van Mercedes-AMG is. De overiges finalistes worden door Mercedes-Benz Nederland uitgenodigd om het DTM-weekeinde op Zandvoort te volgen.