19
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz wint Motor Trend Sport/Utility of the Year award: GL-Klasse ‘beste luxueuze SUV ooit’

De nieuwste generatie van de Mercedes-Benz GL-Klasse heeft in Amerika de prestigieuze Motor Trend Sport/Utility of the Year award gewonnen. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt door het populaire autotijdschrift Motor Trend Magazine. De nieuwe GL-Klasse liet elf SUV‘s die ook het afgelopen jaar op de markt zijn gekomen met grote voorsprong achter zich. Het is niet voor het eerst dat Mercedes-Benz de award in ontvangst neemt. In 2007 werd de eerste generatie van de GL-Klasse onderscheiden.

Motor Trend beoordeelt sinds 1999 auto’s die in het voorafgaande jaar op de markt zijn gekomen op criteria waaronder design, techniek, efficiency en veiligheid. De GL-Klasse scoorde op alle gebieden het hoogst. Daarnaast blonk de nieuwe SUV volgens Motor Trend ook uit in off-road gebruik en de premium afwerking van het interieur.  

Mercedes-Benz bouwt de nieuwe GL-Klasse in het Amerikaanse Tuscaloosa, Alabama. De auto is daar onbetwist marktleider in zijn segment met een marktaandeel van zo‘n 30%. Naast de GL-Klasse levert Mercedes-Benz wereldwijd ook de GLK-Klasse (compacte SUV), de G-Klasse en de populaire M-Klasse. De prestigieuze award van Motor Trend is een bevestiging van het feit dat de nieuwe GL-Klasse dé maatstaf in het segment van de grote SUV’s is. Niet voor niets wordt het model gezien als de S-Klasse onder de SUV’s.  

Comfort en veiligheid op het hoogste niveau

Het nieuwe, krachtige uiterlijk springt direct in het oog. Daarnaast valt de nieuwe GL-Klasse op door zijn hoge veiligheidsniveau. Hij beschikt standaard bijvoorbeeld over nieuwe veiligheidssystemen, zoals een zijwindassistent die met behulp van remingrepen de bestuurder bij sterke zijwind ondersteunt en zo voor meer veiligheid zorgt, STEER CONTROL en COLLISION PREVENTION ASSIST. Een 360˚camera voor volledig zicht rondom bij parkeermanoeuvres is optioneel leverbaar. Tot zeven inzittenden hebben volop ruimte in de GL-Klasse, waarbij het EASY ENTRY systeem aan beide kanten de toegang tot de derde zitrij comfortabeler maakt. Mede door de gewichtsbesparing van ongeveer honderd kilo is de GL-Klasse tot 20% zuiniger dan zijn voorganger. Voor Motor Trend Magazine zijn het redenen om de nieuwe GL-Klasse in het komende decembernummer ‘de beste luxueuze SUV ooit’ te noemen.