21
januari
2022
|
12:05
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz werkt samen met Luminar om geautomatiseerde rijsystemen van de volgende generatie te ontwikkelen

Mercedes-Benz en Luminar Technologies, Inc., een toonaangevend techbedrijf in de automotive sector, hebben een partnership aangekondigd om toekomstige technologieën voor hooggeautomatiseerd rijden te ontwikkelen. Een centraal onderdeel van de samenwerking is optimale toegang tot nieuwe technologieën en wereldwijde competenties.

Het nieuwe partnership met Luminar benadrukt het beleid van Mercedes-Benz om zijn netwerk van hoogwaardige techpartners en toeleveranciers voortdurend uit te breiden. Doel van de samenwerking met Luminar is de huidige lidar-technologie van het Amerikaanse bedrijf verder te ontwikkelen en te integreren in de seriemodellen van Mercedes-Benz. Door ontwikkelingscycli te verkorten en techpartnerships te versterken, zorgt Mercedes-Benz ervoor dat de voertuigen van het merk over de nieuwste technologieën beschikt.

“Luminar past perfect in onze bestaande partnerships met toonaangevende en innovatieve techbedrijven. Met het behalen van de SAE Level 3-norm voor geautomatiseerd rijden heeft Mercedes-Benz al een belangrijke mijlpaal bereikt. Ik ben er absoluut van overtuigd dat partnerships onze ambities over wat we in de toekomst nog willen bereiken alleen maar zullen stimuleren. Samenwerking is een essentieel onderdeel van de strategie van Mercedes-Benz. Daarom ben ik erg blij om Austin Russell en Luminar als partners aan boord te hebben”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, Chief Technology Officer verantwoordelijk voor ontwikkeling en inkoop.

“Dit partnership is een mijlpaal in de branche en laat nu al zien hoe geavanceerde veiligheidssystemen en autonoom rijden de standaard zullen worden bij personenwagens”, aldus Austin Russell, oprichter en CEO van Luminar. “Mercedes-Benz is altijd leidinggevend op technologiegebied en een pionier in de industrie geweest. Het merk staat voor innovatie, veiligheid, luxe en kwaliteit."

Als onderdeel van het partnership gaat Mercedes-Benz Luminar helpen met een datagestuurde ontwikkelingsaanpak voor continue productverbeteringen en updates.

Geautomatiseerd rijden en veiligheid bij Mercedes-Benz

Veiligheid is een kernelement van het merk Mercedes-Benz, dat al bijna zeventig jaar toonaangevend is in de ontwikkeling van actieve en passieve veiligheidssystemen, niet alleen voor Mercedes-rijders, maar ook voor andere weggebruikers. Moderne rijassistentiesystemen kunnen het leven in veel dagelijkse situaties veel gemakkelijker maken, door ondersteuning bij snelheids- en afstandsregeling, sturen en wisselen van rijstrook. In december 2021 ontving Mercedes-Benz als eerste autofabrikant ter wereld een internationaal geldige systeemgoedkeuring voor hooggeautomatiseerd rijden (SAE Level 3) - een mijlpaal in de auto-industrie. Het hooggeautomatiseerde rijsysteem DRIVE PILOT gaat dit jaar in serieproductie in de S-Klasse en de EQS en zal Mercedes-Benz rijders een nieuw niveau van luxe en comfort bieden.

Over Luminar Technologies

Luminar is een wereldwijd autotechnologiebedrijf dat een nieuw tijdperk van voertuigveiligheid en autonoom rijden inluidt. In het afgelopen decennium heeft Luminar een geavanceerd hardware- en softwareplatform gebouwd voor zijn meer dan vijftig industriepartners, waaronder de meeste wereldwijde autofabrikanten. Voor bedrijven als Volvo Cars, Daimler Truck AG en technologiepartners NVIDIA en Intel’s Mobileye is Luminar het eerste autotechnologiebedrijf dat de volgende generatie veiligheidssystemen en autonoom rijden voor serievoertuigen mogelijk maakt. Ga voor meer informatie naar www.luminartech.com.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.