02
maart
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Vito wint Arctic Van Test

  • Mercedes-Benz vito 116 CDI eindigt op de eerste plaats

  • De nieuwe Vito overtuigt

De nieuwe Mercedes-Benz Vito toonde zich ook in de sneeuw en bij ijzige koude van zijn sterkste kant en ging met succes de strijd met de concurrentie aan. Vakjournalisten uit Finland, Zweden en Noorwegen testten op uitnodiging van het Finse automagazine ‘Auto, tekniikka ja kuljetus’ bestelwagens uit de gewichtsklasse tot drie ton.

De talrijke criteria waren onderverdeeld in bekende disciplines zoals handling, verbruik, laadvermogen en rij-eigenschappen. Maar ook vooral in koude gebieden relevante punten als koude start, verwarming alsmede het ontdooien van spiegels en ruiten werden getest.

De nieuwe Mercedes-Benz Vito 116 CDI scoorde duidelijk de meeste punten en won daarmee de Arctic Van Test. Daarbij profiteerde de Vito van de talrijke noviteiten waarmee de nieuwe generatie sinds september 2010 is uitgerust.

Centraal staat een compleet nieuw ontwikkelde, bijzonder zuinige en milieuvriendelijke aandrijving die dankzij balansassen voor een rustig lopende motor zorgt. De nieuwe zestraps versnellingsbak ECO Gear draagt bij aan lage verbruiks- en emissiewaarden. De aandrijving op de achteras heeft een gunstige invloed op de rijbeleving en de handling van de Meredes-Benz Vito en hetzelfde geldt voor het volledig nieuwe en optimaal afgestemde chassis.

Een verder vereenvoudigde bediening, meer comfort en een hoogwaardige uitrusting: zo kan de lijst van doorontwikkelingen van het interieur van de Vito worden samengevat. Of het nu gaat om de nieuwe versnellingspook, de bedieningstoetsen op de middenconsole of het algemene rijcomfort: de Vito is volgens de vakjury gebruiksvriendelijker dan ooit.

Ook wat het exterieur betreft heeft de Mercedes-Benz Vito talrijke nieuwe accenten aangebracht zoals koplampen met vernieuwde reflectietechniek en de in lichtunit geïntegreerde standaard dagrijverlichting.

De nieuwe Vito kon de vakjury vanwege zijn rijeigenschappen overtuigen dat ook betrouwbaarheid en robuustheid ook onder extreme winterse omstandigheden vanzelfsprekend zijn.