24
februari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Vito rijdt als taxi in Londen

Aan voertuigen die in Londen als taxi worden ingezet, worden zeer speciale eisen gesteld. Zo is in deze metropool de draaicirkel van cruciaal belang, want er moet rekening worden gehouden met een ruimte tussen de stoepranden van maximaal 7,62 meter.

Tot nu toe was alleen de bekende TX4, beter bekend onder de naam 'Black Cab', in staat om aan deze voorwaarden te voldoen. Nu heeft de firma One80 voor de Mercedes-Benz Vito een achterasbesturing ontwikkeld, waarmee ook deze aan deze strenge eisen beantwoord en als enige concurrent in Londen actief is.

De Mercedes-Benz Vito is dankzij zijn doordachte technische basis en de hoge mate van veiligheidsvoorziening ideaal voor comfortabel en veilig personenvervoer. Door de achterwielaandrijving heeft de Vito van huis uit al een geringe draaicirkel. De compacte lengtevariant is niet alleen kort, maar biedt bovendien veel binnenruimte en toegang en plaats voor rolstoelgebruikers. De dieselmotoren met ultramoderne inspuiting- en uitlaatgastechniek zorgen ervoor dat de Vito zuinig en schoon in het gebruik is.

De 21.000 'Black Cabs' die momenteel in Londen rondrijden worden voor het eerst met een geduchte concurrent geconfronteerd. Door de succesvolle inzet van de eerste 120 Vito's zal het straatbeeld van Londen langzaam veranderen. Dit aantal wordt tot het eind van dit jaar succesievelijk uitgebreid tot 500 eenheden.