02
maart
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz viert 60 jaar S-Klasse Coupé met CL Grand Edition: Het summum van luxe in één Coupé

  • Exclusieve tailor-made details van designo en AMG

  • Zestig jaar coupé-traditie van Mercedes-Benz

  • Luxe verenigd in tijdloos klassieke vormgeving

Mercedes-Benz viert de zestigste verjaardag van de S-Klasse Coupé met een bijzondere uitvoering van de CL: de Grand Edition. De CL Grand Edition is voorzien van alle mogelijke luxe en is verder uitgerust met een exclusieve designo lak, speciaal designo leder en sportief- elegante 20 inch velgen. Verder heeft het exterieur van de Grand Edition stijlvolle AMG-accenten die de klassieke coupélijn van deze gelimiteerde CL nog eens extra versterken.

De speciale versie van de CL-Klasse is de laatste telg van een serie exclusieve coupés op basis van de S-Klasse waarvan de geschiedenis al in 1952 begon. De introductie van de 300 S was de start van de indrukwekkende traditie van grote Mercedes-Benz coupés die tot op de dag van vandaag voortduurt. Sinds de jaren ’50 is er altijd een grote coupé in het gamma opgenomen geweest. Alle voorgangers van de CL-Klasse zijn door hun tijdloze vormgeving en bijzondere kwaliteiten inmiddels uitgegroeid tot (semi) klassiekers. Een rol die ongetwijfeld ooit ook voor de nieuwe CL Grand Edition is weggelegd.

Om de exclusiviteit van het model verder te onderstrepen grijpt Mercedes-Benz terug op het tailor made designo-programma. Klanten hebben de keuze uit de drie exclusieve designo lakkleuren platinum zwart, mokka zwart metallic en het ‘very stylish’ mat wit. De sportieve accenten van het exterieur van de Grand Edition bestaan onder meer uit het AMG sportpakket en speciale 20 inch vijf- of tienspaaks velgen. Het interieur van deze bijzondere CL-Klasse biedt opperste verfijning. Het rijke nappaleer van de CL - dat uiteraard met de hand is verwerkt – is beschikbaar in drie speciale kleuren. Het leer is te combineren met een grote keuze aan houtsoorten.

Technisch is de speciale CL Grand Edition gelijk aan alle andere CL-Klasses. De Grand Edition is bijvoorbeeld net als de standaard versies voorzien van het Active Body Control (ABC) dat nu is uitgevoerd met zijwindstabilisatie. Maar ook hoogwaardige veiligheidssystemen als het standaard ATTENTION ASSIST dat in de gaten houdt of de bestuurder slaperig wordt of het automatische remsysteem PRE-SAFE® Brake bevestigen de leidende positie van de CL binnen het segment van luxe coupés. Hetzelfde geldt voor de motorisering van de gelimiteerde versie. Ook deze CL is verkrijgbaar als CL 500 BlueEFFICIENCY met een potente 4,6-liter biturbo motor met directe brandstofinspuiting die een vermogen levert van 320 kW (435 pk) en 700 Nm koppel. Desondanks verbruikt de CL 500 BlueEFFICIENCY (ook leverbaar met 4MATIC permanente vierwielaandrijving) gemiddeld maar 9,5 l/100 km. De Grand Edition is ook leverbaar als CL 600. De 380 kW (517 pk) sterke V12 met 5,5-liter voldoet nu aan de Euro 5-emissienorm.