25
april
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Viano Vision Diamond: personenvervoer van luxeklasse

Mercedes-Benz presenteert tijdens de Beijing Auto Show 2012 met de Viano Vision Diamond een showcar waarover je alleen in superlatieven kunt spreken. Al op het eerste gezicht valt de bestelwagen voor personenwagenvervoer op door de zwart gelakte grille, met chroom omlijste grille-lamellen en tweekleurige lak. Een fijne goudkleurige lijn markeert de overgang tussen de carrosseriekleuren zwart en diamantwit.

De B-stijl heeft de opdruk van een diamant. Tweekleurig zijn ook de 5-spaaks velgen en de remklauwen zijn voorzien van goudkleurige Mercedes-Benz opdruk. De luxe uitstraling wordt voortgezet in het interieur dat voorin is voorzien van een innovatieve multimedia-installatie, waardoor het voertuig naar keuze kan worden ingezet voor zakelijke doeleinden of vrije tijd.

Intensiteit van het zonlicht in het interieur regelbaar

De zijruiten van het passagiersgedeelte, de achterruit en de glazen scheidingswand tussen chauffeurs- en passagiersruimte zijn uitgerust met het systeem 'Magic Sky Control'. Hiermee wordt het glas met een druk op de knop van licht naar donker en daardoor dus de lichtdoorlaartbaarheid veranderd. Dit gebeurt door een vloeistof in de ruiten die op elektrische stroom reageert.

Het chauffeursgedeelte is helemaal in zwart gehouden. Stoelen en deurbekleding bestaan uit kwalitatief hoogwaardig nappaleder; dashboard, stuurwiel, versnellingspook en ook de A- en B-stijl zijn met leder bekleed. De passagiersruimte is van het tapijt en de stoelen tot de veiligheidsgordels en het plafond compleet in porceleinwit uitgevoerd.

Champagneglashouder en geïntegreerde flessenkoeler

Het interieur is voorzien van twee luxe zitgedeelten. De stoelen stammen uit de CL-Klasse en zijn voorzien van extra functies. Ze beschikken over warmte-, koel- en massagefuncties, alsmede een voetenbank. Tussen de stoelen bevinden zich een cup holder en een champagneglashouder voor de verzilverde champagneflûtes die met een druk op de knop tevoorschijn komen. De zijbekleding bevat maar liefst vijf flessenhouders. De houder die bestemd is voor de champagnefles is uitgerust met een koelsysteem. De acht diamanten die in de sierlijst zijn aangebracht symboliseren het Chinese geluksgetal.

Tot de uitrusting behoort ook het Bang & Olufsen high-end sound system 'BeoLiving Viano', dat aangestuurd kan worden via twee stuks iPad2 of iPhone4. Ook het geluid van het 40 inch beeldscherm – geschikt voor tv, internet en videoconferenties – en alle instellingen van het licht kunnen met de mobiele communicatie-apparatuur worden geregeld. Exclusief voor de besturing is een speciale app ontwikkeld. De apparaten zijn ondergebracht in een docking station in de middenconsole. Het beeldscherm met zwarte aluminium rand bevindt zich voor het chauffeursgedeelte. Met een druk op de knop verdwijnen beeldscherm en glazen scheidingswand onzichtbaar in het interieur. Tussen cockpit en passagiersgedeelte kan per intercom worden gecommuniceerd. Het voertuig is uitgerust met WiFi, zodat via internet videoconferenties mogelijk zijn.