05
oktober
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz verlengt sponsorcontract met Ajax tot en met 2018

De succesvolle samenwerking van Mercedes-Benz en Ajax die sinds het voetbalseizoen 2009/2010 bestaat, wordt verlengd tot en met 2018. Dat betekent onder meer dat de spelers, de technische staf en het management van Ajax auto’s van Mercedes-Benz blijven rijden. De auto’s worden geleverd door Mercedes-Benz dealer Stern Auto in Amsterdam Zuid-Oost. De spelers van jong Ajax kunnen hun rij-opleiding volgen bij de Mercedes-Benz DrivingAcademy die op 6 oktober officieel van start gaat.

Mercedes-Benz is sinds het voetbalseizoen 2009/2010 officieel partner van Ajax. Het contract wordt nu verlengd tot en met 2018. Martin Hegeman, Divisiedirecteur Mercedes-Benz Cars, zette namens Mercedes-Benz Nederland zijn handtekening onder het nieuwe contract. Het suppliercontract werd namens Stern Auto getekend door Arnoud Zuijdendorp, Directeur Sales. De handtekeningen werden gezet bij Mercedes-Benz Dealer Stern Auto in Amsterdam Zuid-Oost. Deze nieuwe vestiging ligt op een steenworp afstand van de Amsterdam Arena, de thuisbasis van Ajax. Hegeman zei bij de ondertekening van de contracten het volgende: “Sinds 2009 trekken we samen op. In die periode hebben we gezien wat het resultaat is als twee sterke en ambitieuze merken de handen ineen slaan: ze versterken over en weer hun toch al krachtige en dynamische uitstraling. Mede door de overeenkomst met Ajax zijn we in staat nieuwe, jonge doelgroepen te bereiken en mensen op een sportieve manier te raken. We treden bij Ajax nadrukkelijk op als complete en betrouwbare mobiliteitspartner – we nemen Ajax ook al het regelwerk rondom het vervoer van spelers uit handen. Zo dragen we er aan bij dat Ajax de focus kan houden op waar het om gaat: scoren!”

Complete partner

Ook Ajax directeur Henri van der Aat reageerde direct na de ondertekening van de contracten: “Wij zijn zeer content dat wij de lopende overeenkomst met Mercedes-Benz tot maar liefst 2018 hebben verlengd. In het kader van de nieuwe overeenkomst rijden de spelers en de technische staf van Ajax auto’s van Mercedes-Benz. Voor uitwedstrijden van het eerste elftal hebben we een prachtige Mercedes-Benz spelersbus ter beschikking. Bovendien kunnen de spelers van Jong Ajax straks ook hun rij-opleiding volgen bij de Mercedes-Benz DrivingAcademy. Alles bij elkaar genomen is het een prachtige en zeer complete overeenkomst waar wij enorm trots op zijn.”

De details

Alle auto’s voor Ajax worden geleverd door Mercedes-Benz en smart-dealer Stern Auto in Amsterdam. Dit bedrijf verzorgt ook service, onderhoud en leasing van de auto’s. De spelers uit de jeugdopleiding van Ajax kunnen voor hun rijopleiding gebruik maken van de diensten van de Mercedes-Benz DrivingAcademy (MBDA). Deze rijopleiding gaat op 6 oktober officieel van start en onderscheidt zich sterk van traditionele rijscholen. Uiteraard is er volop aandacht voor de (technische) vaardigheden die nodig zijn bij het besturen van een auto, maar er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij zogenaamde hogereordevaardigheden als risicoperceptie. Daartoe maakt de MBDA gebruik van een unieke, coachende lesmethode. De MBDA-instructeurs zijn daarvoor speciaal opgeleid. De nieuwe A-Klasse fungeert als aansprekend ‘lesmateriaal’.