13
juni
2022
|
09:37
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz verkozen tot BestelautoMerk van het Jaar 2022

Mercedes-Benz Vans ontvangt belangrijke publieksprijs geïnitieerd door ondernemersvereniging evofenedex voor betrouwbaarheid van modellen en dealerorganisatie die focust op innovatie en zero-emissie

Hoveniers, installateurs, aannemers en andere ondernemers hebben gesproken: zij hebben Mercedes-Benz verkozen tot BestelautoMerk van het Jaar 2022. Volgens de gebruikers van de bestelwagens scoort Mercedes-Benz hoog op veel belangrijke punten. Ze roemen de betrouwbaarheid van de verschillende modellen en zijn buitengewoon tevreden over hun dealers. Bovendien zijn de gebruikers zeer te spreken over de dienstverlening én over de manier waarop de dealers innovatie en elektrificatie weten te vertalen naar voordelen voor het dagelijks gebruik van een bestelwagen van Mercedes-Benz.

Bij de evofenedex BestelautoMerk van het Jaar-verkiezing telt maar één ding: de mening van de gebruikers van bestelwagens. Zij geven hun oordeel op basis van praktijkervaringen met de auto’s én de dealers ervan. In 2017 won Mercedes-Benz deze belangrijke publieksprijs ook. De betrouwbaarheid van de modellen van het merk was toen de doorslaggevende factor. Ook bij deze editie scoorde Mercedes-Benz op dat punt zeer hoog.

Dealers als belangrijke informatiebron

Bij deze derde editie van de verkiezing viel vooral op dat de gebruikers van de bestelwagens van Mercedes-Benz hun dealers hoge waarderingscijfers gaven. Uit de reacties van de respondenten komt om te beginnen naar voren dat de dienstverlening van hoog niveau is. Bovendien geven de klanten van Mercedes-Benz aan dat hun dealer een zeer actieve adviserende rol speelt. Innovatie is een speerpunt bij Mercedes-Benz Vans. De dealers laten hun klanten duidelijk zien hoe innovatie in de praktijk kan bijdragen aan bijvoorbeeld extra efficiency, een lager verbruik en een nog slimmere inzet van een Mercedes-Benz bestelwagen.

Ondernemers die hun praktijkervaring met evofenedex hebben gedeeld, geven ook aan dat de Mercedes-Benz Vans dealers een zeer positieve bijdrage leveren aan het informeren over de mogelijkheden en voordelen van de inzet van zero-emissie voertuigen. René Achinger, Managing Director van Mercedes-Benz Vans Benelux: “Mercedes-Benz Vans heeft zich altijd ten doel gesteld om ondernemers in beweging te houden met kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare en efficiënte bestelwagens. Dat krijgt nu een extra dimensie door een sterke uitbreiding van het aantal bestelwagenmodellen met een 100% elektrische aandrijving. De uitverkiezing tot evofenedex BestelautoMerk van het Jaar laat niet alleen zien dat ondernemers onze modellen en onze dealerorganisatie waarderen, maar ook dat ze net als ‘hun merk’ focussen op een duurzame toekomst.”

Op de foto: René Achinger, Managing Director Mercedes-Benz Vans BeNeLux (midden) en Mark Horsten (COO Mercedes-Benz Vans Nederland) krijgen de ‘BestelautoMerk van het Jaar 2022’-award uit handen van Thomas Reitsma, manager Kerngebied Vervoer bij evofenedex.