20
februari
2019
|
19:49
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz verhuist naar nieuwe locatie in Nieuwegein

Mercedes-Benz gaat verhuizen. Op maandag 25 februari 2019 betrekken alle entiteiten een modern kantoorgebouw op bedrijventerrein de Liesbosch in Nieuwegein. Het nieuwe pand komt tegemoet aan de wens om op een andere manier te gaan werken, waarbij mobiliteit en flexibiliteit een belangrijke rol spelen.

Na 16 jaar gevestigd te zijn geweest aan de Van Deventerlaan in Utrecht rolt Mercedes-Benz een nieuw kantoorconcept uit in een bestaand pand aan de Ravenswade in Nieuwegein. Bij dit zogeheten MeWe Space-kantoorconcept van Daimler spelen flexibiliteit én functionaliteit - in relatie tot de uit te voeren taken - een belangrijke rol. Zo hoeven medewerkers niet alleen vanaf hun eigen vaste werkplek hun werk te doen. Voor elke taak kunnen zij terecht in een andere ruimte die op dat moment bij hun taak past. Zo beschikt het kantoorpand over vergaderruimtes, relaxruimtes, ThinkTanks en PhoneBoots.

De kantoorzones, waarin alle medewerkers over een eigen vaste werkplek (Me Space) met een zit/sta-bureau en een ergonomische bureaustoel beschikken, zijn gelokaliseerd rondom het twee etage hoge Atrium. Deze bijzondere centrale ruimte is het hart van het bedrijf en onder andere voorzien van een volledig glazen dak, verticale ‘tuinen’, een theatertrap voor presentaties en een glazen toren. In het Atrium is er de gelegenheid te werken, te vergaderen, elkaar te ontmoeten of de lunch te gebruiken.

“De overgang naar het kantoorpand in Nieuwegein valt samen met de afloop van het huidige huurcontract van het pand aan de Van Deventerlaan in Utrecht”, aldus Helen Van Nuffelen, Head of Corporate Communications. “In het huidige pand lag de uitvoering van het nieuwe kantoorconcept van Daimler niet voor de hand, waardoor besloten is een nieuw gebouw te betrekken.”

De verhuizing heeft betrekking op alle entiteiten, waardoor de medewerkers van de divisies personenauto’s, bestelwagens, trucks en de financiële en mobiliteitsdiensten opnieuw onder een dak zijn gehuisvest. Het nieuwe vestigingsadres is: Ravenswade 4, 3439 LD Nieuwegein. Het postbusnummer en de telefoonnummers van de verschillende entiteiten blijven ongewijzigd.