26
september
2017
|
09:07
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Vans onthult eerste details nieuwe Sprinter

  • Opvolger van de bestseller van Mercedes-Benz Vans in de eerste helft van 2018 op de markt

  • Design: karakteristiek en krachtig front

  • Focus op veelzijdigheid: uitgebreide mobiliteitsoplossingen voor uiteenlopende inzet

  • Sprong voorwaarts in digitale wereld: nieuwe Sprinter maakt deel uit van het op de toekomst gerichte initiatief adVANce

In de aanloop naar de North American Commercial Vehicle Show (NACV) onthult Mercedes-Benz Vans de eerste details van de geheel nieuwe Sprinter. De schets laat zien dat de belangrijkste bestelwagen van 2018 nieuwe maatstaven creëert op designgebied. Zijn design volgt de geprezen vormentaal van Mercedes-Benz (‘sensuele puurheid’) en straalt emotie en intelligentie uit. Het karakteristieke front van de Sprinter straalt kracht uit door markante, horizontale koplampen.

De Sprinter is uitgerust met een uitgebreide selectie elektronische rijassistenten en connectiviteitsopties. Bovendien beschikt hij over de nieuwste telematica, voor meer efficiëntie op het gebied van voertuig- en wagenparkmanagement. Daarbij kan de nieuwe Sprinter – door het verder uitgebreide aantal varianten – nog preciezer worden afgestemd op de inzet.

De kersverse Mercedes-Benz Sprinter komt in de eerste helft van 2018 op de Europese markt, waarna andere markten volgen. Meer details over de bestelwagen worden de komende maanden bekendgemaakt.

Moderne mobiliteitsoplossingen, klassieke Sprinter-eigenschappen

“We willen meer doen dan alleen de beste voertuigen bouwen”, aldus Volker Mornhinweg, directeur van Mercedes-Benz Vans. “We willen met de nieuwe Sprinter de beste mobiliteitsoplossing bieden voor elke transportopdracht en elke branche. En dat is precies onze focus met deze nieuwe generatie Sprinter: een systeemoplossing bieden die verder gaat dan het voertuig alleen. Het spreekt daarbij voor zich dat de nieuwste editie van onze iconische bestelwagen betrouwbaar, veilig en rendabel is.”

Voorbode van initiatief adVANce

Voor Mercedes-Benz Vans betekent de introductie van de volgende generatie Sprinter meer dan alleen de presentatie van een nieuw model. De Sprinter is een onderdeel van het op de toekomst gerichte adVANce-initiatief, dat in de herfst van 2016 werd gepresenteerd en inspeelt op trends als digitalisering en verstedelijking. Mercedes-Benz Vans transformeert ermee van een autofabrikant naar aanbieder van holistische oplossingen voor bestelwagensystemen. Het eerste model dat deze ontwikkeling vertegenwoordigt is de nieuwe Sprinter.

De bestelwagen waar een voertuigklasse naar werd genoemd

Sinds de introductie van de eerste Sprinter in 1995 is de bestelwagen het vlaggenschip van Mercedes-Benz Vans. Het model stond aan de wieg van een heel segment en is in totaal meer dan 3,3 miljoen keer verkocht in ruim 130 landen. De Sprinter is een van de succesvolste bedrijfsvoertuigen ooit en de absolute bestseller van het Mercedes-Benz Vans-modellengamma.

Tussen januari en maart 2017 stegen de Sprinter-verkopen met zo’n 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is het eerste kwartaal van dit jaar het beste ooit in de twintigjarige geschiedenis van de Sprinter. In de eerste zes maanden van 2017 brak het model eveneens een record. In totaal werden er 96.200 Sprinters verkocht (vorig jaar 95.100). In Nederland is de Sprinter absolute marktleider in zijn segment.