30
augustus
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz toont innovaties ongevalvrij rijden tijdens iMobility Challenge

Als één van de toonaangevende ondernemingen op het gebied van mobiliteit is Mercedes-Benz Nederland op woensdag 11 september a.s. aanwezig tijdens de iMobility Challenge 2013 op vliegveld Valkenburg bij Katwijk. Op initiatief van de Federation Internationale de l’Automobile FIA en de ANWB demonstreert Mercedes-Benz een breed scala aan innovaties op het gebied van ongevalvrij en emissieloos rijden voor zowel personenauto’s als vrachtwagens.

Op diverse plaatsen op het demonstratieterrein toont Mercedes-Benz de ontwikkelingen van het merk op het gebied van intelligent, schoon en veilig rijden. Naast de hybride-, volledig elektrisch en waterstof (via brandstofcel) aangedreven personenauto’s en een bestelwagen die voor testritten ingezet worden zal er een bijzondere rol weggelegd zijn voor de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse. Een aantal van de systemen uit het ‘Intelligent Drive’ programma van de S-Klasse zullen zowel statisch als dynamisch gedemonstreerd worden: assistentiesystemen met als doel ongelukken te vermijden of de gevolgen ervan te verminderen, zoals de volgende stap op weg naar het zelfstandig rijden van een personenauto.

In een demonstratie met de nieuwe Actros van Mercedes-Benz wordt op een praktische wijze aangetoond dat het veiligheidsniveau van het bedrijfswagenprogramma niet onder doet voor dat van de personenauto’s. De Mercedes-Benz Actros kan bij een dreigende botsing zelfstandig een noodstop uitvoeren om de aanrijding te voorkomen of de botsingsnelheid aanzienlijk te verminderen. Hierdoor kunnen ongevallen voorkomen of de gevolgen daarvan aanzienlijk verminderd worden. Een team van specialisten uit Stuttgart zal deze indrukwekkende demonstraties begeleiden.

In samenwerking met de FIA is Nico Rosberg, Formule 1 coureur van het Mercedes AMG Petronas team, uitgenodigd om naast de Nederlandse coureurs Robin Frijns en Guido van der Garde een bijzondere bijdrage aan deze dag te leveren. Daarnaast hebben geinteresseerden de mogelijkheid om in elektrisch aangedreven car2go smart onder begeleiding van Nederlandse autosporttalenten een testtraject zo energie-efficient te rijden.

iMobility Challenge

De iMobility Challenge is een technologiegedreven demonstratiedag waarbij bezoekers zelf op de bestuurderstoel kunnen plaatsnemen om de nieuwste mobiliteitstoepassingen te ervaren. Ook kan men meerijden om te zien hoe voertuigen communiceren met andere voertuigen of met systemen langs de weg. De bezoeker van de iMobility Challenge krijgt een beeld van de grote diversiteit aan technologieën, systemen, diensten en concrete toepassingen op het gebied van efficiënte, coöperatieve, slimme en veilige mobiliteit.

Het evenement richt zich op vertegenwoordigers (wereldwijd) van automobielclubs, universiteiten en hogescholen, de mobiliteitsindustrie, haar toeleveranciers en de media. Daarnaast zijn vooraanstaande mobiliteitsexperts, beleidsmakers, politici en andere hoogwaardigheidsbekleders uitgenodigd.