27
september
2018
|
15:06
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz toont drie wereldprimeurs in Parijs

B-Klasse, GLE en Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Tijdens de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) ligt de focus van Mercedes-Benz Cars niet alleen op het showdebuut van de accu-elektrische Mercedes-Benz EQC. Ook zijn er wereldprimeurs in de vorm van de GLE en B-Klasse.

Tevens is er het publieksdebuut voor een compleet nieuw instapmodel in de wereld van Driving Performance: de Mercedes-AMG A 35 4MATIC. De nieuwe zescilindervariant Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé rondt het nieuws van Mercedes-AMG op de show in de Franse hoofdstad af. smart presenteert in Parijs een showcar, om het twintigjarig bestaan van het merk kracht bij te zetten.

De GLE is de bestverkochte SUV in de historie van Mercedes-Benz. Op de openbare weg is hij net zo comfortabel als een luxueuze limousine, maar in het terrein komt de nieuwe GLE sterker voor de dag dan ooit. Het nieuwe model biedt aanzienlijk meer interieurruimte, een nieuw bedieningsconcept, verder uitgebreide en verfijnde rijassistentiesystemen, de beste aerodynamica in het segment, een compleet nieuw motorenprogramma en een keur aan andere innovaties.

De nieuwe B-Klasse legt de nadruk op de sportiviteit van de Sports Tourer. Hij oogt dynamischer dan zijn voorganger en is wendbaar, wat hij weet te combineren met meer comfort. Bovendien is het interieur ruimer geworden en zijn de motoren efficiënter en milieubewuster. Het avantgardistische interieur zorgt voor een ongekend ruimtegevoel, mede dankzij het unieke design van het dashboard. De intuïtieve bediening van het lerende MBUX multimediasysteem is baanbrekend. Geavanceerde rijassistenten bezorgen de B-Klasse een van de hoogste niveaus van actieve veiligheid in deze klasse, met functies die afkomstig zijn uit de S-Klasse.

Nieuwe instap in de wereld van Driving Performance: Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Met de A 35 4MATIC presenteert Mercedes-AMG een compleet nieuw instapmodel in de wereld van Driving Performance. Het model – gebaseerd op de nieuwe A-Klasse – wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 2,0 liter viercilinder turbomotor met 225 kW/306 pk. Carrosserie, onderstel, vierwielaandrijving, transmissie, rijprogramma’s, finetuning – de engineers van AMG hebben elk onderdeel ontworpen voor maximale rijdynamiek voor ogen, zonder het dagelijks gebruikscomfort tekort te doen.

Ook de AMG GT-familie is uitgebreid: met de nieuwe 270 kW/367 pk sterke zescilinder in de Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4‑door Coupé heeft de sportwagen een aantrekkelijk geprijsd nieuwe instapmodel gekregen. De looks, technologie, uitrusting en individualiseringsmogelijkheden zijn identiek aan die van de sterkere zescilindervariant AMG GT 53 4MATIC+ die afgelopen maart werd gelanceerd.

smart: in voor alles en nooit saai

Met de wereldpremière van de smart showcar werpt het merk een speelse uitdrukking aan zijn visie op het leven: eenvoudig, compact en puur, maar nooit saai, en altijd onconventioneel. Ter ere van het twintigjarig bestaan van smart refereert de showcar bovendien aan de vroegere studiemodellen crossblade (2002) en forspeed (2011). Als radicale elektrische cabrio was met name die laatste bij uitstek een voorbeeld van de nieuwe beursmagneet.

Het speciale model ‘edition pureblack’ is nu te koop. Dit model combineert een matzwarte lak met hoogglanzend zwarte exterieuruitrustingen – waaronder de dorpelverbreders, dakspoiler en diffusor – en met rode accenten.

Showprimeurs: meer nieuwe modellen van Mercedes-Benz EQ

Het nieuwe product- en technologiemerk EQ onthult twee modellen in Parijs. De EQC beleeft zijn showdebuut en is het eerste, volledig elektrische seriemodel van Mercedes-Benz EQ. Deze Mercedes-Benz onder de elektrische auto’s symboliseert een nieuw mobiliteitstijdperk met uitgebreide services voor de elektromobiliteit van vandaag én morgen. De EQC maakt indruk met zijn totaalpakket aan sterke punten, waaronder het comfort, de kwaliteit en de actieradius.

De showcar EQ Silver Arrow is een verwijzing naar het toekomstige design van het merk. De eenzitter brengt tegelijkertijd een ode aan de succesvolle W 125 recordauto uit 1937.

De A-Klasse Limousine beleeft eveneens zijn showdebuut. Hij vormt het compacte instapmodel in de wereld van premium limousines van Mercedes-Benz.