16
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz teams op eerste drie plaatsen in 24 Uur van Dubai

  • Eerste 24-uurszege voor Mercedes-Benz SLS AMG GT3

  • Podiumplaatsen voor Nederlandse Mercedes-Benz coureurs

  • Vier Mercedes-Benz SLS AMG GT3’s in top zeven


Mercedes-Benz teams eindigden op de eerste drie plaatsen tijdens de zevende editie van de 24 Uur van Dubai. Precies een jaar nadat de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 op dezelfde locatie zijn eerste 24-uursrace beleefde, versloegen de spectaculaire sportwagens met vleugeldeuren in de Verenigde Arabische Emiraten nu de voltallige concurrentie in het 70 auto’s tellende deelnemersveld. Daarbij speelden Nederlandse coureurs een belangrijke rol: Jeroen Bleekemolen maakte deel uit van de rijdersbezetting van de winnende Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team Abu Dhabi by Black Falcon, Christiaan Frankenhout eindigde met zijn teamgenoten in de auto van het team Heico Motorsport als tweede.

De 24 Uur van Dubai, georganiseerd door een Nederlands bureau, heeft zich sinds de eerste aflevering in januari 2006 snel ontwikkeld als de eerste grote internationale lange-afstandsrace van het nieuwe jaar. Vanwege het ruimhartig opgestelde reglement kunnen de meest uiteenlopende auto’s aan de race deelnemen en de omstandigheden in Dubai zijn in deze tijd van het jaar ideaal. Vorig jaar koos
Mercedes-Benz dit evenement als eerste 24-uursrace voor de nieuwe SLS AMG GT3. Die première leverde gelijk een podiumplaats op, de best geklasseerde SLS AMG eindigde destijds als derde. Voor de race van dit jaar stonden er vier SLS AMG GT3’s ingeschreven: twee van het Duitse team Heico Motorsport en elk een van de teams Abu Dhabi by Black Falcon en Gravity-Charouz Racing. In de tijdtraining toonden de SLS AMG’s vanwege een ingewikkelde handicapregeling nog niet hun volledige potentieel, maar in de race reden de auto’s dankzij constante rondetijden en een gunstig brandstofverbruik al snel naar voren.

In het tweede uur reed de Mercedes-Benz van het team Abu Dhabi by Black Falcon met Jeroen Bleekemolen, Sean Edwards, Thomas Jäger en Khaled Al Qubaisi voor het eerst aan de leiding en uiteindelijk kwam deze auto ook als winnaar over de eindstreep. Met een totaal van 628 ronden vestigde dit team ook een nieuw afstandsrecord voor de race in Dubai. “We hebben een probleemloze race gehad, al waren de verschillen wel enorm klein en bleef het heel lang erg spannend. De SLS AMG is fantastisch om mee te rijden”, verklaarde Jeroen Bleekemolen na afloop van de wedstrijd. De Heico-Mercedes-Benz SLS AMG met Christiaan Frankenhout, Bernd Schneider, Maximilian Buhk, Max Wilsson en Andreas Zuber had tijdens de race een pitstop meer nodig en eindigde met twee ronden achterstand als tweede. “We kwamen net iets tekort voor de overwinning, maar de tweede plaats is ook heel mooi”, zei Christiaan Frankenhout, die op vrijdag in Dubai zijn 30e verjaardag vierde. De andere SLS AMG van het Heico-team eindigde met Kenneth Heyer, Andreas Simonsen, Rodolfo Gonzalez en wederom Bernd Schneider op de derde plaats en completeerde daarmee de drievoudige zege voor Mercedes-Benz-klantenteams. De auto van het team Gravity-Charouz Racing werd met de coureurs Vincent Radermecker, Loris de Sordi, Eric Lux, Gérard Lopez en Tomas Enge als zevende geklasseerd.