27
september
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Style onthult definitief design van nieuw luxe motorjacht

Een jaar na de presentatie van de eerste concepten introduceren Mercedes-Benz Style en Silver Arrows Marine tijdens de Monaco Yacht Show van 25-28 september 2013 het definitieve exterieur- en interieurdesign van hun nieuwe luxe motorjacht 'ARROW460 - Granturismo'. Zij combineert typische designelementen van de Mercedes-Benz voertuigen met unieke innovaties uit de bootindustrie.

Tijdens de Monaco Yacht Show tonen Mercedes-Benz Style en Silver Arrows Marine een twee meter lang model en gedetailleerde renderings van de 14 meter lange 'Granturismo of the seas'. Vanaf dat moment kan bij Silver Arrows Marine ook de 'Edition 1' worden besteld. Behalve het jacht showt Mercedes-Benz Style in de exclusieve Upper Deck Lounge van de Monaco Yacht Show zijn complete productportfolio.

Exterieur: harmonieus contrastspel tussen dynamiek, spanning en laissez-faire

Het design bestaat uit duidelijke contouren en gladde oppervlakken die geraffineerde sportiviteit uitdrukken. De krachtige scheepsromp benadrukt de de dynamiek van het design maar doet niet agressief aan. Met haar lange voordek, de vloeiende, koepelvormige daklijn en de licht aflopende achterkant beschikt het jacht over klassieke autoproporties.

De zijwand heeft een subtiel naar achteren aflopende belijning – de 'dropping line' die kenmerkend is voor Mercedes-Benz. Het geheel wordt door elegante functionele onderdelen geaccentueerd. Er werd bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de relingen die perfect in het exterieur zijn geïntegreerd. De boegpartij staat rechtop en is duidelijk driedimensioneel vormgegeven.

Interieur: innovatief ruimteconcept met exclusieve materialen

Ook van binnen is de hand van de autodesigner duidelijk herkenbaar. Hier overheersen kenmerkende waarden van Mercedes-Benz: comfort en het gevoel, thuis te zijn. Deze indruk wordt afgerond door het gebruik van exclusieve materialen zoals nubuckleer, houten panelen uit eucalyptushout en een smaakvolle kleurencompositie. De Mercedes-Benz ontwerpers hebben een innovatief interieurconcept ontwikkeld voor een ruimte tot tien personen. Het combineert de eigenschappen van een open boot met die van een cabinecruiser. Het 14 meter lange jacht is daarom niet alleen geschikt voor dagtrips maar er kan ook uitstekend op worden overnacht. De grote zijramen kunnen open en de voorruit kan omhoog. Op die manier kunnen de passagiers comfortabel binnen zitten en tegelijkertijd genieten van het uitzicht rondom, alsof zij buiten zitten. De beglazing regelt autonoom de lichtdoorlating naar gelang de intensiteit van de zon. De bodem van het jacht is gemaakt van synthetisch materiaal waarmee de designers een geheel nieuwe look konden creëren.

In het ruime interieur is afgezien van de traditionele indeling van een motorjacht. In plaats daarvan is een multifunctioneel inzetbaar en grotendeels open ruimte ontstaan. Tafel en bed zijn uitschuifbaar en staan daarmee naar behoefte ter beschikking. Voor extra comfort zorgen een luxe badruimte en een separate omkleedcabine. De gelimiteerde 'Edition 1' is standaard uitgevoerd met alle extra's die een booteigenaar zich kan wensen. Behalve airconditioning en een hoogwaardig audiosysteem beschikt het jacht over een 'wijnkelder' en een ijsmachine.

De ARROW460 – Granturismo wordt aangedreven door twee dieselmotoren met een vermogen van elk 353 kW (480 pk). Het jacht komt met het model ‘Edition 1’op de markt, dat in een gelimiteerde uitgave van tien stuks gebouwd wordt. Deze exclusieve uitvoering 'Granturismo of the seas' kan rechtstreeks worden besteld bij Silver Arrows Marine en kost € 1,25 miljoen. De eerste modellen worden begin 2015 aan klanten uitgeleverd.

Mercedes-Benz Style

Onder het label Mercedes-Benz Style ontwerpen de designers van Mercedes-Benz sinds 2010 naast auto's in samenwerking met geselecteerde partners ook andere producten. Het doel is om de onmiskenbare progressieve vormgeving en de hoge eisen aan luxe en design van Mercedes-Benz ook op andere lifestyle-gebieden door te zetten. Alle producten zijn herkenbaar aan de compromisloze kwaliteit en de grote keuze aan hoogwaardige materialen en perfecte afwerking. Het complete programma van Mercedes-Benz Style is te vinden op www.mercedes-benz-style.com.

Silver Arrows Marine

Silver Arrows Marine is gevestigd in Groot-Britannië en brengt in samenwerking met internationaal gerenommeerde designers, scheepsarchitecten en –ingenieurs luxe motorjachten op de markt die een nieuwe, gouden standaard vertegenwoordigen als het gaat om elegantie, doelmatigheid en gebruiksvriendelijkheid. Verdere informatie over Silver Arrows Marine is te vinden op www.silverarrowsmarine.com.