07
september
2009
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Sprinter als mobiele showroom voor Metabo Nederland B.V.

Metabo Nederland B.V. uit Breukelen legt zich sinds 1982 toe op de voorlichting en distributie van allerlei gereedschappen en machines voor de professionele en particuliere bouwsector. Sinds kort heeft men de beschikking over een Mercedes-Benz Sprinter 315 CDI die als mobiele showroom wordt ingezet. Op onder meer beurzen, evenementen en locaties van eindgebruikers worden verschillende Metabo producten getoond.

Metabo Nederland B.V.

Metabo machines en gereedschappen worden wereldwijd door professionals geroemd om hun kracht, kwaliteit en veiligheid. Met het credo ‘Work. Don’t play.’ werkt het Duitse bedrijf al sinds 1932 aan nieuwe ontwikkelingen die zich in de meest extreme praktijksituaties bewijzen. Het in Breukelen gevestigde Metabo Nederland heeft ruim twintig medewerkers. Het merendeel hiervan houdt zich bezig met de voorlichting over het productaanbod en de distributie ervan naar vakhandels en eindgebruikers.

Sprinter als showroom

Naast tien personenwagens voor de vertegenwoordigers, heeft het bedrijf ook drie Mercedes-Benz bestelwagens in het wagenpark opgenomen. Eerder werden al bij Stern Auto in Nieuwegein twee Vito’s aangeschaft. Recent is daar een Sprinter 315 CDI lang met een hoog dak aan toegevoegd. Deze is speciaal door Sortimo ingericht als mobiele showroom waarmee de medewerkers een deel van het assortiment op de locatie van de eindgebruiker kunnen tonen. De binnenzijde is voorzien van perforatiewanden waar machines aan kunnen worden opgehangen. Ook is de Sprinter uitgerust met ruime kasten, maatwerk werkbanken, extra TL verlichting en een uitklapbare bankschroef. De binnenafmetingen zijn ruim toereikend voor de medewerkers om rechtop te kunnen staan tijdens demonstraties. Aan de buitenzijde is een uitrolbaar zonnescherm gemonteerd waarmee bij brandende zon en regen droog gewerkt kan worden. De Sprinter is verder compleet bestickerd met afbeeldingen van Metabo producten.

Comfortabel en betrouwbaar

De keuze voor Mercedes-Benz is voor Metabo Nederland een logische keuze. Het kwaliteitsimago van Mercedes-Benz en de degelijke uitstraling van de Sprinter in het bijzonder, past goed bij de producten van de gereedschappen- en machinefabrikant. Met een jaarlijkse kilometrage van ca. 70.000 is de betrouwbaarheid zeer belangrijk. Ook over het comfort van de Sprinter heeft de chauffeur mede dankzij de standaard automatische versnellingsbak ook niets te klagen.