06
juni
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz SLS AMG nieuwe ervaring voor Aevitae Team Bleekemolen

  • Ervaren Nederlandse coureurs in Duitse ADAC GT Masters-serie

  • Komend weekeinde eerste races op Circuit Zolder in België

  • Geslaagde test op Circuit Park Zandvoort


De ervaren coureurs Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar komen als eerste Nederlandse team met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 in actie. Onder de vlag van het Aevitae Team Bleekemolen nemen ze deel aan de sterk bezette Duitse ADAC GT Masters-serie. Komend weekeinde rijden Bleekemolen en Van de Laar hun eerste twee wedstrijden met de nieuwe SLS AMG GT3 op het circuit van Zolder in België. Vorige week testten de beide rijders voor het eerst met hun nieuwe wedstrijdauto op Circuit Park Zandvoort. “Dat ging al erg goed, dus we kijken uit naar de eerste races”, aldus Ronald van de Laar.

Voor routinier Michael Bleekemolen betekent het racen met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 een volledig nieuwe ervaring. “Ik race al 41 jaar, heb van Formule 1 tot toerwagens ongeveer met alles gereden, maar nog nooit met een Mercedes-Benz. Dat wordt dus een première”, zegt de coureur uit Aerdenhout.

De eerste indruk is in ieder geval zeer positief: “Je merkt dat aan ieder detail gedacht is. De auto zit heel goed in elkaar.”

Ronald van de Laar is vol lof over de begeleiding door Mercedes-Benz. “Deze week krijgen drie engineers van ons team een tweedaagse cursus bij de sportafdeling van Mercedes-Benz in Affalterbach in Duitsland. Er is ook een speciale website voor raceteams met een SLS AMG met uitgebreide instructies en handleidingen over alle aspecten van de auto.” Ook over zijn eerste ervaringen op het circuit is Van de Laar zeer positief: “De auto voelt fantastisch aan. De wegligging is super, het lijkt wel alsof je op rails rijdt. De balans is goed, de auto blijft mooi stabiel en reageert heel voorspelbaar. Natuurlijk moeten we nog wel ervaring opdoen, bijvoorbeeld met aspecten als bandenslijtage en afstelling, maar de basis is in alle opzichten uitstekend!”

Michael Bleekemolen kijkt uit naar de eerste twee races, die aanstaande zaterdag en zondag plaatsvinden op het circuit van Zolder in België. “Dat is één van mijn favoriete circuits, waar ik in het verleden heel veel gewonnen heb. Het wordt echter niet gemakkelijk, want er zijn 38 auto’s ingeschreven. Dat betekent dat het lastig wordt om bijvoorbeeld in de kwalificatie een vrije snelle ronde te vinden, en tijdens de races wordt het druk in de pitstraat, maar ik kijk er wel naar uit!” Later dit seizoen, op 17 en 18 september, komt de ADAC GT Masters-serie ook in Nederland in actie. Tijdens het voorlaatste raceweekeinde van het seizoen wordt er gereden op het TT-Circuit in Assen.

Naast Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar komt ook de Nederlander Christiaan Frankenhout in de ADAC GT Masters aan de start met een Mercedes-Benz SLS AMG. Frankenhout rijdt voor het Duitse team HEICO Motorsport.