17
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz service contract: transparantie voor een vast maandbedrag

Mercedes-Benz start met ingang van april met een nieuwe dienst voor zowel zakelijke als particuliere rijders: het service contract. Daarbij kunnen berijders voor een vast maandelijks bedrag terugvallen op de Mercedes-Benz dealer voor alle onderhoud, reparaties, banden en hulpverlening. Deze nieuwe servicecomponent sluit financiële tegenvallers na een garagebezoek uit.

Hoewel een Mercedes-Benz personenauto veilig, betrouwbaar en bedrijfszeker is, kan ook een model met de ster niet zonder onderhoud. Voor veel berijders staat een bezoek aan de garage voor onverwachte kosten. Het nieuwe Mercedes-Benz service contract is voor hen een uitkomst: reparaties, onderhoud, banden en hulpverlening zijn tegen een aantrekkelijk tarief af te kopen. Variabele kosten worden ineens vaste kosten zonder onaangename verrassingen. Het service contract van Mercedes-Benz voorziet in een heldere kostenbegroting met transparante en te budgetteren maandlasten.

Ook banden

Het service contract is ontwikkeld door Mercedes-Benz Financial Services in samenwerking met Mercedes-Benz Nederland. Met een schuin oog is gekeken naar de truckerswereld van Mercedes-Benz waar een dergelijke service al langer succesvol wordt toegepast. Vervolgens is het service contract aangepast aan de wensen en eisen van berijders van Mercedes-Benz personenauto’s. De service contracten zijn mogelijk op modellen van de A-, B-, C- en E-Klasse. Omdat binnen het contract niet alleen alle onderhoud en reparaties vallen maar ook banden en hulpverlening, kan de berijder voor alle aspecten van het auto-onderhoud bij zijn eigen vertrouwde Mercedes-Benz dealer terecht. Een berijder hoeft dus nooit naar een ander, onbekend garagebedrijf.

Aantrekkelijk maandbedrag

Mercedes-Benz biedt de service contracten tegen een aantrekkelijk maandbedrag aan. Zo geldt voor de A-Klasse bijvoorbeeld een vanaf prijs van € 39 per maand inclusief btw; een contract voor de E 200 kost maandelijks slechts € 69. Daarvoor zijn vier jaar lang alle reparatie- en onderhoudskosten, bandenvervanging en eventuele hulpverlening gedekt. Omgerekend is dit in het geval van de A-Klasse 2,4 cent per kilometer en voor de E-Klasse 4,0 cent. Mercedes-Benz verwacht met deze nieuwe vorm van dienstverlening vooral calculerende particuliere klanten te trekken en berijders uit de klein zakelijke markt die vooraf willen weten waar ze aan toe zijn. Op termijn breidt Mercedes-Benz de dienst verder uit met zaken als vervangend vervoer of winterbanden.