21
mei
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz schrijft ontwerpwedstrijd uit ter gelegenheid van introductie GLK-Klasse

Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Mercedes-Benz GLK-Klasse, komend najaar, heeft Mercedes-Benz onder de titel “The design:project” een ontwerpwedstrijd voor de studenten aan zes Europese universiteiten uitgeschreven. De competitie is een initiatief van professor Peter Pfeiffer, jarenlang hoofdontwerper bij Mercedes-Benz, die deze zomer met pensioen gaat.

De zes deelnemenden universiteiten zijn het Istituto Europeo di Design in Barcelona, de Moholy-Nagy University of Art and Design in Boedapest, de Hochschule für Angewandte Wissenschaften in Hamburg, de École Cantonale de l’Art de Lausanne (ECAL), het Istituto Marangoni in Milaan en de École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs in Parijs. Elk instituut is gevraagd om een interdisciplinair team samen te stellen dat voor eind juli verschillende objecten uit diverse ontwerpgebieden moet presenteren, zoals meubels, gebruiksvoorwerpen en technische producten. Bij het ontwerp moet de nieuwe GLK-Klasse als inspiratiebron dienen. De ontwerpen kunnen in elke gewenste vorm, bijvoorbeeld als tekening, computerweergave, animatie of model worden ingezonden. Een internationale jury zal de inzendingen beoordelen, voor het beste ontwerp is een geldprijs beschikbaar.

Designliefhebbers maken via een speciale website ( www.mercedes-glk.com/tdp ) kans op een reis naar een van de zes Europese designsteden, waar ze de voortgang van de projecten zelf kunnen beoordelen. Beelden van de wedstrijd en de ingezonden objecten zullen dit najaar te zien zijn op diverse Europese locaties in het kader van de introductie van de GLK-Klasse.