18
oktober
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz S 600 Guard: nieuw model met hoogste graad van bescherming

Mercedes-Benz completeert het leveringsprogramma van de nieuwe S-Klasse met een speciaal gepantserde uitvoering. Dankzij beveiligingselementen die al direct tijdens het productieproces worden ingebouwd biedt de nieuwe S-Guard uitzonderlijke bescherming tegen aanslagen en geweld. Het nieuwe model wordt vooreerst geleverd als Mercedes-Benz S 600 Guard met twaalfcilindermotor en lange wielbasis.

Met de nieuwe S-Guard zet Mercedes-Benz zijn al zo’n 80 jaar onafgebroken traditie van speciaal gepantserde voertuigen voort. Het nieuwe topmodel van de Guard-reeks wordt in de fabriek in Sindelfingen gebouwd door specialisten met jarenlange ervaring op het gebied van bescherming door ingebouwde veiligheidstechnologieën. Dat betekent dat de beveiligingselementen voor onder andere de portieren, de achterwand, het dak en het schutbord al vanaf het begin van het productieproces in de carrosserie worden geïntegreerd. Zo worden meteen alle verstevigingen in de structuur van de carrosserie aangebracht, die vanwege het hogere gewicht van de beveiligingselementen noodzakelijk zijn. Hierdoor ontstaat de hoogste graad van bescherming in combinatie met de kwaliteit van afwerking die kenmerkend is voor Mercedes-Benz.

De interieurruimte, het rijcomfort en de prestaties van de nieuwe S-Klasse blijven door deze aanpassingen nagenoeg onaangetast. Door een zwaardere wielophanging en grotere remmen met dubbele remzadels op de voorwielen blijft het rijgedrag van de S-Guard zoals van een Mercedes-Benz mag worden verwacht. Bovendien is het onderstel dusdanig aangepast, dat de extra beveiliging geen invloed heeft op het hoge comfort van het seriemodel. Een twaalfcilinder turbomotor met een vermogen van 380 kW/517 pk maakt een snelle ontsnapping uit complexe situaties mogelijk.

De Mercedes-Benz S 600 Guard biedt bescherming volgens de B6/B7-norm, die door officieel erkende instituten getest en gecertificeerd wordt. De pantsering is bestand tegen projectielen van militair niveau en biedt ook bescherming tegen scherven van handgranaten en andere explosieven. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn ondermeer banden met noodloopfunctie in het geval van een lek, een zelf-afdichtende tank en een brandblusinstallatie.

Aan de buitenkant is de bescherming die de nieuwe Guard-limousine biedt nauwelijks zichtbaar. Naast vertrouwen, betrouwbaarheid en kwaliteit is discretie immers van het grootste belang. Prominente personen over de hele wereld waarderen de anonimiteit die ze in de nieuwe Mercedes-Benz S-Guard genieten.

Uiteraard beschikt de S 600 Guard over dezelfde technische innovaties die het topmodel uit de Mercedes-Benz-reeks tot maatstaf voor de gehele personenauto-ontwikkeling en tot meest verkochte limousine ter wereld maken.

Met de nieuwste Guard-uitvoering zet Mercedes-Benz een traditie voort die al in 1928 met de eerste af-fabriek geleverde gepantserde auto, een W08/460 Nürburg, begon. Daarna volgden onder andere de 770 K, die ondermeer door de Japanse keizer Hirohito gebruikt werd en die nu te zien is in het Mercedes-Museum bij de fabriek in Untertürkheim. Sinds 1964 worden diverse gepantserde modellen aangeboden, van de legendarische Mercedes-Benz 600, de 450 SEL tot aan de G-Klasse terreinwagen.

Behalve de nieuwe S 600 Guard omvat dit specifieke programma ook gepantserde uitvoeringen van de Mercedes-Benz E- en G-Klasse.