27
juli
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Rescue Assist App: intelligente app voor hulpdiensten

De Rescue Assist App van Mercedes-Benz ondersteunt hulpverleners op de plaats van een ongeval doordat zij via een smartphone of tablet snel toegang hebben tot de Rescue Cards van de uiteenlopende voertuigen. De nieuwste update voorziet nu ook in driedimensionale weergave en augmented reality-beelden.

De vernieuwde app bevat de Rescue Cards van alle personenauto’s en bestelwagens van Mercedes-Benz, evenals van diverse modellen van Fuso, een van de bedrijfswagenmerken van Daimler Trucks. De digitale datasheets vormen vaak een waardevolle bron van informatie voor hulpdiensten om inzittenden snel en veilig uit voertuigen te redden die bij ongevallen betrokken zijn. De Rescue Card biedt een overzicht van veiligheidsgerelateerde onderdelen, zoals airbags, accu’s en brandstofleidingen. In het geval van elektrische en hybride voertuigen geven ze ook alle hoogvoltagecomponenten weer. Met behulp van driedimensionale beelden kunnen hulpdiensten nu nog sneller de beste en veiligste plek bepalen om een auto open te knippen. De 3D-modellen kunnen via de app vrij roteren en in- of uitzoomen. Augmented reality-beelden bieden aanvullende voordelen: alle onderdelen van de auto worden gerenderd in nauwkeurige, fotorealistische details en vervolgens in beelden die in verregaande mate weergeven hoe de beschadigde auto eruitziet; een groot voordeel voor hulpdiensten op de locatie van een ongeval.

Een ander voordeel van de Mercedes-Benz Rescue Assist App is dat een online verbinding niet nodig is. De app werkt ook offline, waardoor er bij een reddingsoperatie geen tijd verloren gaat. Elke nieuwe Mercedes-Benz, smart en Fuso is standaard voorzien van twee QR-codes die duidelijk zichtbaar op de B-stijlen en binnenin de klep van de brandstoftank staan. Zodra de QR-code met de camera van de smartphone of tablet wordt gescand, opent de betreffende Rescue Card in de Rescue Assist App. Eigenaren van oudere voertuigen kunnen de QR-code achteraf laten aanbrengen door hun Mercedes-Benz dealer.

De Rescue Assist App bevat gegevens van alle personenautomodellen van Mercedes-Benz die sinds 1990 zijn geproduceerd, evenals die van de bestelwagens van Mercedes-Benz sinds 1996 en alle smart modellen sinds 1998. Op bedrijfswagengebied zijn ook de Fuso Canter 467-uitvoeringen vanaf 2005 en de Canter 468 vanaf 2013 inbegrepen. De app, die continu wordt geüpdatet, is beschikbaar in 24 talen voor zowel iOS- als Android-apparaten en gratis te downloaden.