20
oktober
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz presenteert S-Klasse Collectie

  • 17 hoogwaardige en exclusieve producten

  • Horloge als kopie van het klokje in het interieur van de S-Klasse

  • Exclusieve modeltrein in gelimiteerde oplage

Passend bij de introductie van de Mercedes-Benz S-Klasse, die tijdens de autotentoonstelling in Frankfurt afgelopen maand zijn première beleefde, presenteert Mercedes-Benz de S-Klasse Collectie. Liefhebbers van het vlaggenschip uit het modelprogramma van Mercedes-Benz kunnen kiezen uit 17 hoogwaardige en exclusieve producten, zorgvuldig geselecteerd door Mercedes-Benz Accessoires GmbH. De collectie loopt uiteen van glanzende manchetknopen tot een gedetailleerd miniatuurmodel van sterling zilver.

Het topstuk uit de S-Klasse Collectie is zonder meer het S-Klasse horloge, geïnspireerd op het rechthoekige klokje in het interieur van de auto. De roestvrijstalen kast werd door Mercedes-Benz Accessoires GmbH vormgegeven in nauwe samenwerking met het Design Centre in Sindelfingen. De enige aanpassingen ten opzichte van het klokje in de auto zijn de extra secondenwijzer, de weergave van de datum en de driepuntige ster op de wijzerplaat. Het horloge is voorzien van een band van soepel Russia-kalfsleer met een stalen sluiting. De prijs van dit horloge is € 178,= incl. BTW.

Interessant voor verzamelaars en liefhebbers is zeker ook de modeltrein in spoorbreedte HO, die in samenwerking met Märkin en Herpa vervaardigd is. De trein bestaat uit een locomotief van het type 182 en drie dubbeldeks autotransportwagons met in totaal 24 zilver verchroomde modellen van de nieuwe S-Klasse in de schaal 1:87. Deze modellen zijn met de hand gemaakt. De Marklin-locomotief in digitale uitvoering is antracietgrijs en toont het silhouet van de nieuwe S-Klasse. Ook het opgedrukte serienummer 182 221-9 heeft met de S-Klasse te maken: 182 is bij de Deutsche Bahn het nummer voor locomotieven, 221 is de interne typecode van Mercedes-Benz voor de S-Klasse en de 9 staat voor de negende naoorlogse generatie van het topmodel uit het Mercedes-Benz-personenautoprogramma.

Op de transportwagons staan elk acht miniatuuruitvoeringen van de nieuwe S-Klasse die bij specialist Herpa met de hand zijn gemaakt. De modellen bestaan uit meer dan 20 onderdelen en vallen op door fascinerende details zoals de sierlijsten, de exact nagemaakte velgen en de losstaande Mercedes-ster op de verchroomde grille. Ook de carrosserieën zijn verchroomd. De modeltrein is er in een strikt gelimiteerde oplage van 1.200 exemplaren, waarvan er 200 voor bezitters van een Trix-modelspoorbaan met gelijkstroom gemaakt zijn. De prijs bedraagt € 800 incl. BTW en de set is evenals de andere artikelen uit de S-Klasse-Collectie verkrijgbaar bij de Mercedes-Benz-dealer.