02
april
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz presenteert maatwerk op de TKD in Barneveld

Tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) van 29 tot en met 31 mei toont Mercedes-Benz op het industrieterrein De Harselaar in Barneveld, zijn bijzonder brede programma bouwvoertuigen. De driedaagse outdoor vakbeurs biedt de bouwwereld de mogelijkheid om kennis te nemen van de innovatieve producten en diensten van Mercedes-Benz door middel van demonstraties en rijpresentaties.

De Technische Kontakt Dagen

Deze vakbeurs voor de bouwsector en aanverwante branches heeft in het verleden altijd veel bezoekers getrokken. Dit jaar is het thema van het evenement; grondverzet en milieu. Ruim 170 exposanten zullen op de Technische Kontakt Dagen acte de présence geven en daarmee zo’n 25.000 niet betalende bezoekers uitvoerig informeren over de beschikbare producten en diensten. Er is dit jaar gekozen voor de locatie in Barneveld vanwege het mooie demostratieterrein en de ruime parkeervoorzieningen.

Mercedes-Benz groots aanwezig

Het outdoor spektakel staat voor Mercedes-Benz in het teken van demonstraties, rijpresentaties en milieu. Op standnummer 24 wordt het complete bouwprogramma van Mercedes-Benz gepresenteerd. Daarnaast toont het merk de bezoekers de toegevoegde waarde van de eigen diensten. De bezoeker kan zich ook laten informeren over de milieueisen in het transport en de oplossingen die Mercedes-Benz daarvoor kan bieden. Hiermee wordt het credo ‘Méér dan transport alleen’ onderstreept.

Mercedes-Benz heeft het meest complete productaanbod voor de bouw. Het totale gamma, van de lichtste bestelwagen tot en met de zwaarste vijfasser, wordt van 29 tot en met 31 mei op de stand gepresenteerd. De speciale bouwvoertuigen van Mercedes-Benz voldoen aan alle eisen die de bouwwereld stelt. Bezoekers kunnen onder andere kennis maken met de Mercedes-Benz Vito Functional die ondanks zijn scherpe prijsstelling zeer rijk is uitgerust. Ook zullen een Vito dubbelcabine en een Sprinter dubbelcabine als gesloten bestelwagen en chassiscabine-variant op de stand worden getoond.

Vierwielaangedreven sterren

Naast de al langer bekende Sprinter 4x4, toont Mercedes-Benz ook een Vito 4x4 en een Vario 4x4. Functionaliteit en veiligheid zijn de kenmerkende eigenschappen van deze bedrijfswagens. De vierwielaangedreven bestelwagens beschikken natuurlijk over aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond. Maar ook op het asfalt is een uitstekende rijstabiliteit gegarandeerd. Tussen al het vierwielaangedreven geweld mag ook de Unimog niet ontbreken. Met de U 500 worden demonstratieritten gegeven waarbij de goede terreinvaardigheid wordt getoond. De Unimog is multifunctioneel dankzij de grote inzetbaarheid en de mogelijkheid om tal van werktuigen eenvoudig te monteren. Natuurlijk ontbreekt de Actros 5044 AK (10x8) vijfasser ook niet op de Technische Kontakt Dagen. Deze truck is door Mercedes-Benz speciaal ontwikkeld voor onze markt en heeft inmiddels zijn weg naar veel Nederlandse klanten gevonden.

Axor special van het Finstral rally Team

Het Finstral Team, waarvan op de Parijs-Dakkar rally nog veel verwacht werd, zal ook op de stand van Mercedes-Benz aanwezig zijn. Hoewel de Dakar rally op het laatste moment door terreurdreiging werd geannuleerd, is men al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar in Zuid-Amerika. Tijdens de Technische Kontakt Dagen zal het Finstral Team een spectaculaire demonstratie geven met de Axor 1833 AK en daarmee de 4x4 truck van Mercedes-Benz alvast aan een loodzware test onderwerpen.