18
september
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz presenteert Gouden Koets van de toekomst

Mercedes-Benz grijpt Prinsjesdag 2012 aan om een voorzet te geven voor de Gouden Koets van de toekomst. In de optiek van het merk met de ster is het nieuwe ceremoniële voertuig comfortabel, ruim, veilig, representatief en vooral: duurzaam.

De huidige Gouden Koets doet dienst sinds 1901. Hij wordt elk jaar op Prinsjesdag door Hare Majesteit de Koningin gebruikt. Het alternatief zoals Mercedes-Benz dat vandaag presenteert, past wellicht beter bij de huidige tijdgeest. De basis wordt namelijk gevormd door de S-Klasse – al jaren het topmodel van het merk. Deze limousine is representatief, biedt vorstelijk comfort, volop ruimte en veiligheid van topniveau. Bovendien kan hij ook bij andere (ceremoniële) gelegenheden worden ingezet.

De nieuwe Gouden Koets sluit naadloos aan bij de duurzame koers die Nederland tegenwoordig vaart. Zo is de S-Klasse leverbaar als S 250 CDI. Daarmee zou het de eerste Gouden Koets zijn met het prestigieuze predikaat ‘World Green Car of the Year’. Ook een versie op basis van de S 400 HYBRID met innovatieve hybride-aandrijving is denkbaar. Toch zit de duurzaamheid hem niet alleen in de aandrijfvorm. Elke S-Klasse heeft namelijk een TÜV Duurzaamheidscertificaat én kenmerkt zich door een restwaarde die de toets van elke Rekenkamer kan doorstaan.