09
maart
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz pakt uit op Technische Kontakt Dagen in Barneveld

Van donderdag 3 t/m zaterdag 5 juni a.s. toont Mercedes-Benz zijn brede programma bouwvoertuigen op de Technische Kontakt Dagen ( TKD) in Barneveld. Deze driedaagse outdoor vakbeurs op het industrieterrein De Harselaar biedt de bouwwereld de mogelijkheid om kennis te maken met het moderne producten- en dienstengamma van Mercedes-Benz. Door middel van demontraties en rijpresentaties worden de specifieke innovaties voor de bouwsector op overtuigende wijze getoond.

De Technische Kontakt Dagen

Deze vakbeurs voor de bouwsector en aanverwante branches wordt dit jaar voor de 23ste keer georganiseerd. Naar verwachting zullen tussen de 150 en 200 exposanten acte de présence geven. Ruim 25.000 niet betalende bezoekers worden gedurende deze drie dagen uitvoerig geïnformeerd over de beschikbare producten en diensten. Vorig jaar werd voor het eerst gekozen voor de locatie in Barneveld vanwege het fraaie demonstratieterrein en de prima parkeervoorzieningen. Ook dit jaar vindt het evenement plaats op het industrieterrein De Harselaar. Nieuw is echter dat de TKD op donderdag en vrijdag langer geopend zijn. Hierdoor is het voor bezoekers ook mogelijk om na werktijd de outdoor vakbeurs te bezoeken.

Mercedes-Benz bouwprogramma

Mercedes-Benz is tijdens het driedaagse outdoor spektakel groots aanwezig met een stand van 400 vierkante meter. Rendement en milieu staan tijdens de Technische Kontakt Dagen centraal op de stand van Mercedes-Benz. Met veel informatie, demonstraties en rijpresentaties wordt het complete bouwprogramma op dynamische wijze gepresenteerd. Bezoekers kunnen zich uitgebreid laten voorlichten over de huidige milieueisen in de transportsector en de duurzame oplossingen van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz heeft een zeer compleet productaanbod voor de bouw, van de lichtste bestelwagen tot aan de zwaarste vijfasser wordt van donderdag 3 t/m zaterdag 5 juni op de stand gepresenteerd. Zowel de bestelwagens als de trucks van Mercedes-Benz zullen in zeer uiteenlopende configuraties en uitvoeringen worden getoond en ook wordt de vierwiel aangedreven Sprinter en Vito gedemonstreerd. Functionaliteit en veiligheid zijn de kenmerkende eigenschappen van deze bestelwagens. Deze beschikken natuurlijk over aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond zoals in bouwterreinen. Maar op het asfalt is een uitstekende rijstabiliteit door bij voorbeeld adaptive ESP gegarandeerd. Natuurlijk ontbreekt ook de Actros 5044 AK (10X8) vijfasser niet op de stand. Deze vijfasser is door Mercedes-Benz speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse bouwsector en heeft een GVW van 50 ton.

Het belang van het bouwprogramma

Mercedes-Benz hecht veel waarde aan zijn complete gamma bouwvoertuigen. Eind vorig jaar organiseerde Mercedes-Benz zelf nog een compleet eigen bouwevenement in het Bouw & Infra Park te Harderwijk. Ook daar was voldoende ruimte en gelegenheid om de bouwvoertuigen van Mercedes-Benz in het terrein en op de openbare weg te ervaren. In die zin gaat Mercedes-Benz in juni tijdens de TKD gewoon op herhaling.