11
mei
2017
|
11:09
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz opent Digital Delivery Hub in Lissabon

Begin mei 2017 opent Mercedes-Benz de eerste Digital Delivery Hub ter wereld in de Portugese hoofdstad. Lissabon wordt meer en meer de ‘place to be’ in de digitale wereld. Zo vond daar vorig jaar de belangrijkste technologieconferentie ter wereld plaats, de Web Summit.

Mercedes-Benz is hoofdsponsor van het evenement en stelt ook tal van gerenommeerde sprekers ter beschikking. De Portugese hoofdstad is erg in trek bij ‘digital natives’ als stad om in te wonen en te werken, waardoor het een perfecte vestigingsplaats is voor de nieuwe Digital Delivery Hub van Mercedes-Benz. De Portugese regering en de stadsraad hebben zichzelf ten doel gesteld om van Lissabon de nieuwste digitale hotspot te maken. De Portugese autoriteiten hebben de oprichtingsfase van het nieuwe center op actieve wijze ondersteund door de bureaucratie tot een minimum te beperken.

Talent gezocht

Als onderdeel van de CASE-strategie, die bestaat uit de vier pijlers Connected, Autonomous, Shared & Services en Electric Drive, heeft de Digital Delivery Hub als taak om de transformatie van premium autofabrikant naar toonaangevende aanbieder van premium mobiliteitsdiensten te versnellen.

De combinatie van de kwaliteiten en knowhow van Mercedes-Benz met de innovatieve benaderingswijze van jonge, getalenteerde mensen moet leiden tot nieuwe digitale producten en bedrijfsmodellen. Met behulp van flexibele businessunits zoals de Digital Delivery Hub in Lissabon kunnen de zeer getalenteerde experts die er werken in korte tijd oplossingen ontwikkelen die de gehele digitale waardeketen beslaan.

Om de Digital Delivery Hub op te kunnen zetten, is Mercedes-Benz nu op zoek naar getalenteerde mensen uit de digitale wereld. Met de digitale toekomst als focus worden experts op het gebied van softwareontwikkeling, app-programmering, Big Data, cloud computing, Java, JavaScript en AEM-ontwikkeling van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Meer informatie over de Digital Delivery Hub en de beschikbare vacatures: http://mb4.me/digital-delivery-hub-lisbon