04
mei
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz op volle sterkte, klaar voor DTM-seizoen 2015

  • Acht coureurs bij drie teams streven naar succes voor Mercedes-Benz

  • Nieuw reglement zorgt voor dubbel zoveel race-actie tijdens DTM-weekeinden

  • Van 10 t/m 12 juli is de DTM te gast op Circuit Park Zandvoort

  • Unieke live-beleving voor fans via DTM Race Hub

Komend weekeinde, van 1 tot en met 3 mei aanstaande, is de Hockenheimring Baden-Württemberg de plaats voor de seizoensstart van de DTM, de spectaculaire Duitse toerwagenserie die al meer dan drie decennia internationaal tot de verbeelding spreekt. Mercedes-Benz heeft het rijderskader voor dit jaar uitgebreid en brengt acht auto’s van het type Mercedes-AMG C 63 DTM aan de start, ingezet door drie fabrieksteams. Het doel is voor Mercedes-Benz, het succesvolste merk in de historie van de DTM, om voor het eerst sinds 2010 weer de DTM-titel te veroveren. Natuurlijk is de DTM dit jaar ook weer te gast in Nederland: van 10 tot en met 12 juli vindt de vierde race van het seizoen plaats op Circuit Park Zandvoort.

Het Mercedes-AMG DTM-team bestaat dit jaar uit acht coureurs. Nieuw in het kader zijn de Oostenrijker Lucas Auer, die in de afgelopen twee seizoenen als Mercedes-Benz-juniorrijder in de Formule 3 actief was, en de Duitser Maximilian Götz, die tal van successen behaalde in de GT-racerij met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3. De Brit Gary Paffett, de Schot Paul Di Resta, de Canadees Robert Wickens, de Spanjaard Daniel Juncadella en de beide Duitsers Christian Vietoris en Pascal Wehrlein blijven ook voor dit seizoen bij Mercedes-Benz in de DTM. Naast de teams HWA AG en Mücke Motorsport, die ook in de afgelopen jaren al Mercedes-Benz in de DTM vertegenwoordigden, is het Franse team ART Grand Prix nieuw in de serie. Het team kan echter bogen op een lange relatie met Mercedes-Benz, want ART Grand Prix vierde met Mercedes-Benz-motoren al vele successen in de Formule 3.

Twee races per weekeinde, meer inhaalacties

Nieuw voor dit jaar is de uitbreiding naar twee races per DTM-weekeinde. Op zaterdag is er een wedstrijd over 40 minuten zonder pitstop, op zondag wordt er een uur lang gereden, waarbij alle rijders één verplichte pitstop met bandenwissel moeten maken. Voor elke race is er een afzonderlijke kwalificatie om de plaatsen in de startopstelling te bepalen, bij elke race worden de eerste tien rijders in het eindklassement met punten voor het kampioenschap beloond. Ook nieuw is dat de verstelbare achtervleugel (DRS) voortaan drie keer in plaats van eenmaal per ronde mag worden gebruikt, wanneer een coureur bij de voorgaande doorkomst minder dan een seconde achterstand op zijn voorligger had. Hierdoor wordt het aantal inhaalacties vergroot.

My Race Hub: kijkje achter de schermen bij de DTM

Om fans de kans te geven de actie in de DTM van nabij mee te beleven, presenteert Mercedes-Benz de nieuwe ‘DTM Race Hub’ als ‘second screen’. News, live-timing, votings, Mercedes-Benz DTM-radio, prijsvragen, commentaren en exclusieve beelden van achter de schermen zijn via ‘My Race Hub’ in het Duits en Engels beschikbaar via mercedes.me/racehubdtm op alle platformen: desktop, tablet, laptop en smartphone.

Zoals altijd is de Hockenheimring Baden-Württemberg niet alleen de locatie voor de seizoensstart, maar ook voor de finale (16-18 oktober). Daartussen zijn er races op de Lausitzring (29-31 mei), de Norisring (26-28 juni), Circuit Park Zandvoort (10-12 juli), de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg (31 juli-2 augustus), de Moscow Raceway (28-30 augustus), de Motorsport Arena Oschersleben (11-13 september) en de Nürburgring (25-27 september). Alle races zijn live te zien via de Duitse televisiezender ARD, in Nederland zendt Sport1 de DTM uit.

De Mercedes-Benz-coureurs in de DTM 2015:

Lucas Auer (20 jaar, Oostenrijk, startnummer 22, team EURONICS/BWT Mercedes-AMG (ART Grand Prix), auto BWT Mercedes-AMG C 63 DTM)

Paul Di Resta (29 jaar, Schotland, startnummer 3, team SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG (HWA), auto Mercedes-AMG C 63 DTM)

Maximilian Götz (29 jaar, Duitsland, startnummer 84, team PETRONAS Mercedes-AMG (Mücke Motorsport), auto Mercedes-AMG C 63 DTM)

Daniel Juncadella (23 jaar, Spanje, startnummer 12, team PETRONAS Mercedes-AMG (Mücke Motorsport), auto PETRONAS Mercedes-AMG C 63 DTM)

Gary Paffett (34 jaar, Groot-Brittannië, startnummer 2, team EURONICS/BWT Mercedes-AMG (ART Grand Prix), auto EURONICS Mercedes-AMG C 63 DTM)

Christian Vietoris (26 jaar, Duitsland, startnummer 8, team gooix/Original-Teile Mercedes-AMG (HWA), auto Original-Teile Mercedes-AMG C 63 DTM)

Pascal Wehrlein (20 jaar, Duitsland, startnummer 94, team gooix/Original-Teile Mercedes-AMG (HWA), auto gooix Mercedes-AMG C 63 DTM)

Robert Wickens (26 jaar, Canada, startnummer 6, team SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG (HWA), auto SILBERPFEIL Energy Mercedes-AMG C 63 DTM)