26
april
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz op de Technische Kontakt Dagen in Wezep

Van donderdag 7 t/m zaterdag 9 juni a.s. toont Mercedes-Benz zijn brede programma bouwvoertuigen op de Technische Kontakt Dagen (TKD) in Wezep. Deze driedaagse outdoor vakbeurs vindt net als vroeger op de Prinses Margrietkazerne plaats en biedt de bouwwereld de mogelijkheid om kennis te maken met het moderne producten- en dienstengamma van Mercedes-Benz. Door middel van demonstraties en rijpresentaties worden de specifieke innovaties voor de bouwsector op overtuigende wijze getoond.

Mercedes-Benz hecht veel waarde aan zijn complete gamma bouwvoertuigen en is tijdens het driedaagse outdoor spektakel groots aanwezig. Transportoplossingen op maat, Total Cost of Ownership ( TCO) en milieu staan tijdens de Technische Kontakt Dagen centraal op de stand van Mercedes-Benz. Met veel informatie, demonstraties en rijpresentaties wordt een groot deel van het bouwprogramma op dynamische wijze gepresenteerd. Bezoekers kunnen zich uitgebreid laten voorlichten over de huidige milieueisen in de transportsector en de duurzame oplossingen van Mercedes-Benz. Zowel de bestelwagens als de trucks van Mercedes-Benz zullen in zeer uiteenlopende configuraties en uitvoeringen worden getoond (van WideSpreads tot en met de Sprinters en de Vito met dubbelcabine). Functionaliteit en veiligheid zijn de kenmerkende eigenschappen van deze bedrijfswagens. De bestelwagens beschikken natuurlijk over aanzienlijk meer tractie op onverharde ondergrond zoals in bouwterreinen door bij voorbeeld adaptive ESP en ASR. Natuurlijk ontbreekt ook de Actros 4344 K (8x4/6) vierasser niet in het demonstratieterrein en een 10x8 configuratie staat op de stand. De WideSpread is door Mercedes-Benz speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse bouwsector en kan een GVW hebben tot wel 50 ton. Speciaal voor de bouw is er nu ook de automatische versnellingsbak Mercedes PowerShift off-road leverbaar.

De Technische Kontakt Dagen

Deze vakbeurs voor de bouwsector en aanverwante branches wordt dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd. Naar verwachting zullen tussen de 150 en 200 exposanten acte de présence geven. Ruim 25.000 niet betalende bezoekers worden gedurende deze drie dagen uitvoerig geïnformeerd over de beschikbare producten en diensten. De opzet van de TKD zal gelijk zijn aan voorgaande jaren:een actieve demonstratiebeurs met een breed aanbod van grondverzetmaterieel voor een geïnteresseerd publiek. De TKD is op donderdag van 10.00 – 21.00 uur geopend zijn. Hierdoor is het voor bezoekers ook mogelijk om na werktijd de outdoor vakbeurs te bezoeken. Op vrijdag is de TKD open van 10.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 – 16.00 uur.