27
januari
2022
|
16:01
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz ontwikkelt samen met ProLogium de volgende generatie solid-state accucellen voor elektrische voertuigen

Samenvatting

·     Mercedes-Benz en ProLogium intensiveren ontwikkelingssamenwerking voor solid-state accu’s

·     Mercedes-Benz investeert een hoog, dubbelcijferig bedrag in ProLogium

·     Als onderdeel van het ontwikkelingspartnership neemt Mercedes-Benz zitting in de raad van bestuur van ProLogium

Mercedes-Benz en ProLogium, toonaangevend leverancier van solid-state accu’s, zijn een technologisch partnership aangegaan voor de ontwikkeling van de volgende generatie accucellen. De eerste testvoertuigen van Mercedes-Benz met solid-state accu’s die samen met ProLogium worden ontwikkeld, komen naar verwachting in de komende jaren op de markt. De bedrijven zijn het ook eens geworden over de mijlpalen die de integratie van solid-state accutechnologie in bepaalde modellen in de tweede helft van het decennium mogelijk moeten maken.

Tegen het einde van het decennium zal Mercedes-Benz klaar zijn om een volledig elektrisch modellengamma aan te bieden – daar waar de omstandigheden dat toelaten. Via partnerships met toonaangevende bedrijven stimuleert Mercedes-Benz actief zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten op het snel evoluerende gebied van solid-state technologie, om snelle vooruitgang te boeken in accutechnologie en om toegang tot de nieuwste technologieën te garanderen. Met de expertise van de nieuwe partner ProLogium op het gebied van ontwikkeling en productie van solid-state accu’s, versterkt Mercedes-Benz zijn ambitie om leidinggevend te zijn in accutechnologie.

“Efficiëntie en actieradius zijn de nieuwe maatstaven voor elektrische voertuigen. Solid-state technologie heeft het potentieel om de accu’s kleiner en lichter te maken. Door samen te werken met partners als ProLogium versnelt Mercedes-Benz de ontwikkeling van innovatieve accutechnologieën voor voertuigen – in het voordeel van onze klanten”, aldus Markus Schäfer, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG, Chief Technology Officer verantwoordelijk voor Ontwikkeling en Inkoop:

“We werken al sinds 2016 samen met Mercedes-Benz aan het testen van onze accucellen voor elektrische voertuigen en zijn verheugd om het partnership te versterken en uit te breiden”, aldus Vincent Yang, CEO en oprichter van ProLogium Technology. "Samen met Mercedes-Benz ontwikkelen we de effectieve toepassing van onze veilige en hoogwaardige solid-state accucellen die voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen van Mercedes-Benz. Bij ProLogium zijn we van mening dat innovatieve technologie moet worden ondersteund door de schaalbaarheid van de productie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe fabriek tegen het einde van 2022 op te starten en samen met onze klanten toe te werken naar succesvolle massaproductie.”

Als onderdeel van het ontwikkelingspartnership zal Mercedes-Benz zitting nemen in de raad van bestuur van ProLogium. Met de kapitaalinvestering versterkt Mercedes-Benz de verdere ontwikkeling van de accutechnologie en de geplande uitbreiding van de productiecapaciteit van de partner naar Europa.

Solid-state technologie

Met de solid-state technologie kunnen de kosten, schaalbaarheid en energiedichtheid van accu’s voor elektrische voertuigen opnieuw worden gedefinieerd. De solid-state elektrolyt maakt het mogelijk om materialen te gebruiken met een hoge opslagcapaciteit, een hoge ionische geleidbaarheid en een betere chemische stabiliteit. Solid-state accucellen hebben, vanwege de innovatieve materialen en het ontwerp, een actieradius die bijna twee keer zo hoog is als die van conventionele lithium-ion-accucellen.

Over Mercedes-Benz

Mercedes-Benz heeft de koers uitgezet naar een volledig elektrische toekomst. Met de strategische stap van ‘Electric First’ naar ‘Electric Only’ versnelt de onderneming de transformatie naar een emissievrije en softwaregedreven toekomst. Door continu de meest geavanceerde accuceltechnologie in zijn personen- en bestelwagens toe te passen, wil Mercedes-Benz de actieradius van de voertuigen gedurende hun levenscyclus vergroten. Op het gebied van solid-state technologie werkt Mercedes-Benz samen met partners aan de ontwikkeling van accu’s met een nog hogere energiedichtheid en veiligheid. Meer informatie is hier te vinden.

Over ProLogium Technology

ProLogium Technology is een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve accuceltechnologieën van de volgende generatie voor voertuig-, consumenten- en industriële toepassingen. ProLogium werd opgericht in 2006 en is het eerste bedrijf ter wereld dat solid-state lithium-keramische accu’s in massa produceert. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 480 patenten op zijn eigen technologieën (aangevraagd of toegekend). Op de geautomatiseerde pilot-productielijn van ProLogium zijn al zo’n 8.000 accucelmonsters geproduceerd ten behoeve van testen en moduleontwikkeling voor wereldwijde voertuigfabrikanten. Tegen eind 2022 zal ProLogium de bouw van een GWh-fabriek nabij Taipei voltooien. Het bedrijf heeft ook plannen om de capaciteit uit te breiden in belangrijke landen over de hele wereld. Meer informatie over ProLogium Technology is hier te vinden.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.