18
juli
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Nederland ondersteunt eerste vrouwenteam Ajax

Al sinds 2009 bestaat er een succesvolle verbintenis tussen Mercedes-Benz Nederland en AFC Ajax, waarbij de Nederlandse importeur van Mercedes-Benz en smart optreedt als officiële autopartner van de beroemde Amsterdamse voetbalclub. Voor het begin van het voetbalseizoen 2012/2013 wordt de bestaande samenwerking uitgebreid, want ook de nieuw opgezette vrouwenselectie van Ajax, die gaat deelnemen aan de eveneens nieuwe BeNe League, krijgt de beschikking over auto’s van Mercedes-Benz Nederland.

De uitbreiding van de activiteiten van Ajax door de oprichting van een vrouwenselectie is een belangrijke stap in de historie van de club. Vrouwenvoetbal is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten. In Nederland kent vrouwenvoetbal bijvoorbeeld nu al meer actieve sporters dan vrouwenhockey. Ontwikkelingen in de afgelopen jaren leidden voor Nederlandse clubs tot betere mogelijkheden om zelf speelsters te scouten en op te leiden, voor Ajax traditioneel belangrijke pijlers in de organisatie. Dat leidde bij Ajax uiteindelijk ook tot de beslissing om een eigen selectie in het leven te roepen voor deelname aan de BeNe League, de nieuwe topcompetitie voor vrouwenvoetal in België en Nederland. De vrouwenselectie van Ajax, die onder leiding staat van manager vrouwenvoetbal Marleen Molenaar en wordt getraind door Ed Engelkes, werkt trainingen en wedstrijden af op het sportcomplex ‘De Toekomst’.

Daar werden op 17 juli, de eerste trainingsdag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, ook de eerste Mercedes-Benz A-Klasses voor de vrouwenselectie overhandigd. De levering van de auto’s aan Ajax vindt plaats via Mercedes-Benz- en smart-dealer Stern Auto.