13
mei
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Nederland introduceert intelligente batterijbesparende app

Mercedes-Benz Nederland komt met een innovatieve app, waarmee de energiebesparende BlueEFFICIENCY-technologie van Mercedes-Benz ook op een smartphone te ervaren is. Net als bij Mercedes-Benz modellen met de gelijknamige technologie wordt er door intelligente toepassingen bespaard op energieverbruik - in dit geval op de batterij van de mobiele telefoon. De app werd bedacht door bureau FHV BBDO. App-ontwikkelaar Pixplicity heeft de techniek achter de app gebouwd en digitaal creatief bureau Momkai zorgde voor het ontwerp. De app is per direct voor Android verkrijgbaar, de iPhone-versie volgt op korte termijn.

Het begrip BlueEFFICIENCY staat voor een combinatie van maatregelen en technologieën die tot doel hebben de auto zuiniger en milieuvriendelijker te maken, zoals het ECO start/stop systeem, een energiezuinigere transmissie en de toepassing van banden met een lage rolweerstand.

Het concept van de app

Met deze app wordt de gedachte achter de BlueEFFICIENCY-technologie toegepast op een apparaat dat door vrijwel iedereen gebruikt wordt: de smartphone. De batterijbesparende app combineert vernieuwende technologie met een gebruiksvriendelijk design. De features werken batterijbesparend, maar doen geen afbreuk aan de prestaties van de telefoon. Door een reeks toepassingen, waaronder een intelligente wifi-switch, een slimme bluetoothconnectie, de helderheid van het scherm en de noodsituatiemodus, optimaal te combineren, ontstaat een unieke app die verder gaat dan de bestaande Android apps. Hierdoor kan dagelijks minimaal een uur batterijcapaciteit bespaard worden.

Drie verschillende settings

Ondanks alle ingebouwde technologie is de app zeer eenvoudig in het gebruik. Hij wordt geleverd met drie batterijbesparende settings en de mogelijkheid om de app volledig uit te schakelen. In de 'Light' modus worden alle besparende instellingen ingeschakeld, terwijl de 'Heavy' modus een strikter regime van besparingen biedt. Voor die momenten waarop het laatste restje batterij slim gebruikt dient te worden, is er de 'Emergency' modus – een soort ‘flight modus’ waarbij alle instellingen behalve bellen en sms blijven functioneren.