31
mei
2021
|
16:09
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Museum wordt op 1 juni heropend

Samenvatting
  • Speciale presentatie Formule 1 ter ere van zeven opeenvolgende dubbele wereldtitels
  • Bijzondere tentoonstelling: ‘Toekomst van de mobiliteit’
  • De Mercedes-ster van het centraal station van Stuttgart is te zien in het Mercedes-Benz Museum

 

Vanaf 1 juni 2021 verwelkomt het team van het Mercedes-Benz Museum opnieuw bezoekers voor de permanente tentoonstelling. Zij kunnen genieten van twee extra tentoonstellingen, die beide gratis toegankelijk zijn: een speciale presentatie over de Formule 1, die al voor eind 2020 op het programma stond, en de bijzondere tentoonstelling ‘Future of Mobility’.

Kijk voor meer informatie over de toegangsvoorschriften op de website https://www.mercedes-benz.com/de/classic/museum/ of bel de hotline op +49 711 17-30000.

De heropening na de door de coronapandemie veroorzaakte sluiting gaat hand in hand met het uitgebreide hygiëneconcept van het museum. Zo worden de leuningen van de roltrappen vanaf nu voortdurend gedesinfecteerd. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier en zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen, met een geïntegreerde module die de leuningen blootstelt aan UV-C licht en zo ziektekiemen op effectieve wijze doodt.

Nieuwe tentoonstellingen

In een speciale presentatie in de grote zaal van het museum op entreeniveau zijn alle Mercedes-AMG Petronas Formule 1 Team F1 racewagens van 2014 tot en met 2020 te zien. Deze Silver Arrows-auto’s vertegenwoordigen een unieke reeks successen in de hoogste klasse van de autosport, met zeven opeenvolgende dubbele wereldtitels. Terwijl het team zeven titels op rij in het constructeurskampioenschap behaalde, won Lewis Hamilton in totaal zes keer de wereldtitel voor coureurs: in 2014 en 2015 en tussen 2017 en 2020. Daarnaast werd Nico Rosberg in 2016 gekroond tot Formule 1-kampioen. 

Bezoekers kunnen de bijzondere tentoonstelling ‘Future of Mobility’ beleven in de ‘Future Lounge’ op niveau 0 van het museum. Hier worden visies en concrete oplossingen van Mercedes-Benz voor mobiliteitstechnologieën en -diensten getoond. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier thema’s die zich richten op centrale vragen en ontwikkelingen rondom de toekomst van mobiliteit. De tentoongestelde objecten tonen zowel de momenteel toegepaste Mercedes-Benz serieproductietechnologie als ontwerpen en concepten voor mobiliteit in de komende jaren. 

Zowel de speciale presentatie van de Formule 1 als de tentoonstelling ‘Future of Mobility’ is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het Mercedes-Benz Museum.

De Mercedes-ster van het centraal station in Stuttgart

Op 26 maart 2021 ontving het Mercedes-Benz Museum een heel bijzondere gast: de Mercedes-ster van de toren van het centraal station van Stuttgart is voor de duur van de moderniserings- en renovatiewerkzaamheden van het door Paul Bonatz ontworpen stationsgebouw naar het Mercedes-Benz Museum verhuisd. Bezoekers van het museum kunnen het beroemde oriëntatiepunt van de stad Stuttgart met een diameter van vijf meter nu van heel dichtbij bekijken. De ster is op de begane grond in zijn oorspronkelijke staat (zonder verlichting of draaiing) te zien in een klein eikenbosje voor het museum.

De Mercedes-ster draait al sinds 1952 op het dak van de toren van het centraal station van Stuttgart. Het huidige logo werd in 1972 gemaakt. Na de voltooiing van de werkzaamheden aan het Bonatz-gebouw wordt de opgeknapte Mercedes-ster van nieuwe technologie voorzien, waarna hij in 2025 weer zijn oorspronkelijke plaats op de toren van het station inneemt.

Gedenkplaatsen weer open

Ook de Gottlieb Daimler Memorial in het voormalige tuinhuis van het landgoed van Daimler in Stuttgart en zijn geboortehuis in Schorndorf gaan vanaf 1 juni 2021 weer open. 

Het Mercedes-Benz Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

De kassa sluit altijd om 17.00 uur. Inschrijving, reserveringen en up-to-date informatie: maandag t/m zondag van 9.00 tot 18.00 uur via telefoonnummer +49 711 17-30000 of via e-mail: classic@daimler.com of online op www.mercedes-benz-classic.com/museum.

Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.