07
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz met tien auto’s aan de start van jubileumeditie Mille Miglia

Tijdens het jubileumjaar van de Mille Miglia staat Mercedes-Benz stil bij de legendarische overwinningen en hoogtepunten uit de historie van de Italiaanse 1.000-mijls race. Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van de Mille Miglia zet het merk uit Stuttgart in totaal tien auto’s in voor deze editie van het event. De klassiekers vertegenwoordigen diverse tijdperken waarin Mercedes-Benz sinds 1927 aan de wegrace van Brescia naar Rome deelnam. Dit jaar wordt de Mille Miglia in vier etappes verreden, van 18 t/m 21 mei. Mercedes-Benz ondersteunt het event wederom als automotive sponsor. De Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge 2017 rijdt vóór het deelnemersveld van klassieke auto’s uit. De endurancerace voor sportieve auto’s van het merk met de ster wordt verreden over de route en klassementsproeven van de eigenlijke Mille Miglia.

Mercedes-Benz en de Mille Miglia: een combinatie die garant staat voor tal van schitterende hoogtepunten uit de autosporthistorie. Het premiummerk uit Stuttgart brengt die mooie momenten in mei 2017 terug door zijn aanwezigheid bij deze jubileumeditie van de 1.000-mijls race, waarin de ‘magic 7’ centraal staat: de Mille Miglia debuteerde in 1927 en werd in 1947 – na de Tweede Wereldoorlog – nieuw leven ingeblazen. In 1957 werd de race voor het laatst als klassieke straatrace verreden, om in 1977 zijn wedergeboorte als historisch autosportevenement te beleven. Sinds 2012 organiseert de autoclub van Brescia de Mille Miglia via dochterbedrijf 1000 Miglia Srl. Vandaag de dag mogen alleen nog auto’s worden ingeschreven waarvan de oorspronkelijke modellen aan de historische edities tussen 1927 en 1957 deelnamen.

Mercedes-Benz is sinds 1930 betrokken bij het event, nagenoeg vanaf het begin. Destijds nam fabriekscoureur Rudolf Caracciola met co-piloot Christian Werner deel in een Mercedes-Benz SSK (Super-Sport-Kurz), om prompt als zesde te finishen. Een jaar later, in 1931, won Caracciola de Mille Miglia als eerste niet-Italiaanse coureur met co-piloot Wilhelm Sebastian in een Mercedes-Benz SSKL (Super-Sport-Kurz-Leicht). Het is deze overwinning in het tijdperk van de toerwagens met compressor die in 2017 wordt herdacht met de inschrijving van de Mercedes-Benz SSK van Mercedes-Benz Classic.

Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge 2017

De Mille Miglia 2017 wordt van 18 t/m 21 mei in vier etappes verreden van Brescia naar Rome en terug. In de voetsporen van de legendarische wegrace hebben de organisatoren gekozen voor een kloksgewijze route. Op 18 mei gaan de auto’s in Brescia van start en zetten koers naar het westen, langs het Gardameer naar Padua. Op 19 mei loopt de proef richting het zuiden via San Marino en het achterland van Italië naar Rome. In de hoofdstad maakt het startveld zich op 20 mei vervolgens op voor de derde etappe, noordwaarts naar Parma. De vierde en laatste proef op 21 mei heeft Brescia als eindbestemming.

De endurancerace dwars door het hart van Italië is een van de mooiste evenementen voor autoklassiekers ter wereld. Naast de oorspronkelijke race staat ook de Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge 2017 op het programma. Deze exclusieve regelmatigheidsrit is een ode aan de belangrijke overwinningen van Mercedes-Benz in de periode 1927-1957.

De deelnemers aan de Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge rijden vóór de klassiekers uit op dezelfde route, over dezelfde proeven. Toegelaten zijn Mercedes-Benz SL-modellen van diverse generaties, Mercedes-AMG-modellen en auto’s met een speciale historische waarde. Inschrijven voor de Mercedes-Benz Mille Miglia Challenge kan tot en met 28 februari via de website http://www.mercedesbenzchallenge.1000miglia.it, waar ook aanvullende informatie te vinden is.