17
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz met meest gevarieerde aanbod ooit op de AutoRAI 2015

Mercedes-Benz pakt op de AutoRAI 2015 (17 t/m 26 april) groots uit met een scala aan Nederlandse en showprimeurs. Het aantal noviteiten op de stand van Mercedes-Benz is ronduit spectaculair te noemen. Met maar liefst 16 voertuigen, waarvan een groot gedeelte niet eerder in Nederland op een tentoonstelling te zien was, biedt het de bezoeker van de AutoRAI een breed en zeer gevarieerd aanbod aan sportieve, veelzijdige en milieuvriendelijke personenauto's en vernieuwende vormen van dienstverlening.

Het modelaanbod op stand 102 in Hal 10 is zeer uiteenlopend: de A-Klasse, B-Klasse, B-Klasse Electric Drive, C-Klasse, de GLA, de E-Klasse Limousine en Cabrio, de CLS Shooting Brake en de V-Klasse, maar ook de S 500 PLUG-IN HYBRID, S 63 AMG Coupé en de Mercedes-AMG GT S zijn op de stand te zien. Mercedes-Benz heeft bovendien een aantal primeurs dat hun debuut op Nederlandse bodem maakt, dan wel voor het eerst in Nederland op een publieksshow te zien is. Daarnaast is Mercedes-Benz ook op de verschillende themalocaties en paviljoens op de beursvloer rijk vertegenwoordigd met diverse modellen.

Mercedes-Benz laat eens te meer zien waartoe het merk in staat is op het gebied van design, innovatie en keuzemogelijkheden. Voor iedere doelgroep is er een breed aanbod beschikbaar. Zo profiteert de particuliere klant van aantrekkelijke vanaf-prijzen in combinatie met privélease en zijn er voor de zakelijke rijders de rijk uitgeruste Lease Editions en diverse modellen in verschillende bijtellingscategorieën beschikbaar (vanaf 4% bijtelling).

Mercedes-Benz C 350 e Estate – slechts 7% bijtelling

De eerste nationale primeur van Mercedes-Benz op de AutoRAI is de C 350 e Estate. Efficiency, dynamiek en comfort worden in de PLUG-IN HYBRID met elkaar verenigd. De Estate overtuigt door de rijprestaties van een sportwagen, maar heeft een volgens NEDC gecombineerd verbruik van slechts 2,1 liter brandstof op 100 kilometer en maakt 31 kilometer volledig elektrisch rijden mogelijk. Met CO2-emissies van 49 gram per kilometer en een vermogen van 20 5kW/279 pk komt de C 350 e Estate bij zakelijke inzet in aanmerking voor 7% bijtelling. Als recent geïntroduceerde C 350 e Lease Edition kent hij bovendien een extra rijke standaarduitrusting. Luchtvering en preconditionering zorgen hierbij voor een uniek rij- en klimaatcomfort.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 4MATIC - publiekstrekker

Nog zo’n publiekstrekker is de Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé 4MATIC, die de sportiviteit van een coupé combineert met de sterke punten van een SUV. Deze nieuwe maatstaf op het gebied van prestaties, design en comfort beschikt over een 5.5-liter V8 biturbomotor met een vermogen van 430 kW/585 pk. Standaard beschikt de Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe over het AMG RIDE CONTROL sportonderstel, het ACTIVE CURVE SYSTEM (actieve rolstabilisatie) en het Sports Direct Steer system. De pure rijdynamiek komt op het conto van de 4MATIC vierwielaandrijving die 60% van de aandrijfkracht naar de achterwielen stuurt. Ook DYNAMIC SELECT, het dynamische systeem voor de onderstelafstemming, levert een belangrijke bijdrage.

Mercedes-AMG C 63 S Estate – unieke rijervaring

Pure fascinatie en indrukwekkende dynamiek – dat zijn de kenmerken van de nieuwe Mercedes-AMG C 63 S Estate, de derde nationale primeur van Mercedes-Benz op de Amsterdamse autoshow. De hightech aandrijflijn, de specifieke AMG-rijdynamiek en een hoogstaand niveau van individualiteit garanderen wat uitrusting betreft een unieke rijervaring. Het topmodel van de C-Klasse wordt aangedreven door de nieuwe AMG 4.0-liter V8 biturbomotor die nauw verwant is aan de motor die de Mercedes-AMG GT aandrijft. De Mercedes-AMG C 63 S heeft een vermogen van 375 kW (510 pk). De uitgebreide af-fabriek uitrusting omvat ondermeer een AMG RIDE CONTROL sportonderstel met elektronisch gecontroleerde schokdemping, een mechanisch sperdifferentieel achter en AMG DYNAMIC SELECT rijprogramma’s.

Showdebutanten van formaat

Naast deze drie voor ons land nieuwe modellen toont Mercedes-Benz in Amsterdam tevens een aantal publiekstrekkers van formaat die hier nog niet eerder op een show te zien waren. Eén ervan is de stijlvolle CLA Shooting Brake, die op de AutoRAI 2015 als CLA 180 Shooting Brake zijn showdebuut krijgt.

Nog zo’n nationale showdebutant is de spectaculaire Mercedes-AMG GT S. De nieuwe sportwagen combineert met 375 kW (510 pk) rijdynamiek en circuitprestaties van topniveau met een uitstekende dagelijkse bruikbaarheid. De Mercedes-AMG GT S arriveert dit kwartaal in ons land bij de dealers.

Mercedes me

Naast de bovenstaande modellen is er op stand 102 in Hal 10 speciale aandacht voor Mercedes me. Onder dit overkoepelende merk bundelt de Duitse fabrikant alle bestaande en toekomstige services. Mercedes me bestaat uit vijf domeinen – "move me", "connect me", "assist me", "finance me" en "inspire me" – en beslaat alle productrelevante gebieden, zoals aankoop, financiering en onderhoud van voertuigen, maar ook de internationaal gewaardeerde mobiliteitsservices van Daimler. De services van Mercedes me geven de klant de gelegenheid wanneer en waar dan ook via een persoonlijke Mercedes ID  verbinding te maken met zijn of haar voertuig en kunnen ook in de auto aangestuurd worden. Via “Remote Online" weet de klant bijvoorbeeld waar zijn voertuig geparkeerd staat, of de portieren gesloten zijn en hoeveel brandstof er in de tank zit. Apps van Mercedes-Benz geven verder bruikbare informatie, zodat individuele mobiliteit nog gerieflijker wordt. Via Mercedes Connect me worden alle service- en mobiliteitspijlers naadloos en handig geïntegreerd waardoor een nieuwe maatstaf gezet wordt op het gebied van individuele service aan de klant.

Nog meer Mercedes-Benz op de AutoRAI

De AutoRAI is uitgebreid met een aantal bijzondere paviljoens en speciale themalocaties. Ook daar zijn diverse klassieke en actuele modellen van Mercedes-Benz te zien.

Allereerst is er in de VIP-ruimte van Mercedes-Benz nog een beursprimeur tentoongesteld: de Mercedes-Maybach S-Klasse. Qua uitrusting voldoet dit topmodel in de S-Klasse-lijn – de stilste productieauto ter wereld - aan de hoogste eisen op het gebied van comfort. Alle technologische highlights van de S-Klasse zijn vanzelfsprekend ook beschikbaar.

In het AutoRAI buitenpark is Mercedes-Benz bij de innovatieve testritten aanwezig met modellen met alternatieve aandrijving. Zo kunnen bezoekers een testrit maken met de B-Klasse Electric Drive. Deze volledig emissievrije Mercedes-Benz met 132 kW sterke elektromotor heeft volgens NEDC gecombineerd verbruik van 16,6 kWh/100 km en komt bij zakelijke inzet in aanmerking komt voor slechts 4% bijtelling. Ook kan men op de AutoRAI als eerste in Nederland dynamisch kennismaken met de C 350 e. De PLUG-IN HYBRID kenmerkt zich door een CO2-uitstoot van 48 gram (Estate: 49 gram) en een gecombineerd vermogen van 205 kW (279 pk) en valt bij zakelijk gebruik in de aantrekkelijke 7%-bijtellingscategorie. Op het verkeersplein van de toekomst kan men kennismaken met de veiligheidsaspecten van Mercedes-Benz Intelligent Drive: zo kunnen de bezoekers onder andere ervaren hoe het is om met een deels autonoom rijdende C-Klasse deel te nemen aan stop&go verkeer.

In het concept car paviljoen is het indrukwekkende studiemodel Ener-G-Force te zien. De Ener-G-Force is op de legendarische G-Klasse gebaseerd, maar tegelijkertijd een volledig nieuwe interpretatie van deze klassieker. Belangrijke kenmerken zoals proporties, elementen en alternatieve aandrijving dienen als uitgangspunt voor een volledig nieuw en modern concept voor de wereld van morgen.

Bij AutoRAI Klassiek is Mercedes-Benz met een icoon uit geschiedenis van het merk met de ster vertegenwoordigd: de 300 SL uit 1955. De sportieve coupé is met zijn vleugeldeuren nog altijd een markante verschijning en geldt als een waar designicoon. Daarnaast heeft Mercedes-Benz in de klassiekerhal een 190 uit 1982 tentoongesteld. De 190 was op het gebied van veiligheid en toepassing van lichtgewicht materialen baanbrekend in zijn tijd en vormde voor Mercedes-Benz het succesvolle debuut in de compactere klasse.

Ook op het gebied van autosport is Mercedes-Benz van de partij: zowel de Formule 1-auto van MERCEDES AMG PETRONAS van het seizoen 2014 als de SLS AMG  Safety Car is te zien op de stand van  Formule 1 Magazine.