24
januari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz met Cedy’s Wereld op Surfsleutel

De speciale kindersite van Mercedes-Benz Cedy’s Wereld, is vanaf nu ook te bereiken via de Surfsleutel, de veilige en verantwoorde internetomgeving voor kinderen tot en met 13 jaar. Bij de Surfsleutel, te vinden via www.surfsleutel.nl, staan plezier, educatie en communicatie centraal. De kwaliteitsbewaking van dit webportaal wordt uitgevoerd door de stichting De Kinderconsument.

De door Mercedes-Benz ontwikkelde website Cedy’s Wereld is een aparte Nederlandstalige internetsite voor kinderen van 6 tot 12 jaar, waarbij auto’s de hoofdrol spelen. In het virtuele avonturenpark van Cedy’s Wereld kunnen kinderen samen met het meisje Cedy op onderzoek gaan, waarbij ze informatie vinden over onderwerpen die te maken hebben met techniek, milieu en veiligheid. Natuurlijk zijn er ook leuke en leerzame spelletjes. Zo kunnen kinderen hun eigen Mercedes-Benz bouwen, een bus versieren of ervaren wat een Grand Prix-coureur meemaakt.

De webspecial is ontwikkeld volgens pedagogische richtlijnen en gebaseerd op didactische principes. Het doel van Cedy’s Wereld is om technische kennis op een spannende en speelse wijze over te brengen op kinderen, hun milieubesef te vergroten en hun gevoel voor verkeersveiligheid te stimuleren.

In de rubriek “Verkeer en Vervoer” van de Surfsleutel is de site Cedy’s Wereld aangemerkt als “Toppertje”, speciaal aanbevolen voor kinderen vanaf groep 3 van de basisschool. Daarnaast wordt de kindersite van Mercedes-Benz gedurende week 4 en 5 extra in de schijnwerpers gezet.