05
oktober
2022
|
10:54
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz met acht exclusieve modellen aanwezig op Zoute Grand Prix 2022

Belgische nationale première van de EQS SUV geflankeerd door de Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ en zijn illustere voorganger 300 SL Gullwing

Mercedes-Benz is met maar liefst acht exclusieve modellen aanwezig op de 13de editie van Zoute Grand Prix. Van 6 t/m 9 oktober staat het Belgische Knokke weer volledig in het teken van bijzondere auto’s. Met de presentatie van zowel klassiekers als actuele modellen wordt een brug gelegd tussen verleden, heden en toekomst. Centraal staat de door Bloemenhuis Ost verzorgde stand in het PRADO ZOUTE. De Mercedes-modellen zijn op diverse locaties van het evenement te bewonderen.

In PRADO ZOUTE (Premium Automobile Dome) kunnen bezoekers twee van de nieuwste Mercedes-modellen bekijken. De volledig elektrische luxe SUV van Mercedes-EQ, de EQS SUV, beleeft zijn nationale première tijdens de Zoute Grand Prix. De SUV heeft een avant-gardistisch en luxueus interieur dat veel ruimte, comfort en connectiviteit biedt aan maximaal zeven passagiers. Dankzij de krachtige elektromotoren, de responsieve vierwielaandrijving 4MATIC en het intelligente rijprogramma ‘Offroad’ kan de EQS SUV ook met gemak licht terrein aan. De EQS SUV – met een actieradius tot 634 km (WLTP) – staat vanaf eind dit jaar bij de dealer, maar is nu al te bewonderen tijdens de Zoute Grand Prix.

Bezoekers kunnen verder kennismaken met de Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+. De nieuwe editie van een icoon keert terug naar zijn roots met een klassieke softtop en een sportief karakter. Tegelijkertijd is de luxe roadster bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik als 2+2-zitter en voor het eerst leverbaar met vierwielaandrijving. In combinatie met de 4 liter AMG-V8-biturbomotor is een onovertroffen rijervaring gegarandeerd. De nieuwe SL combineert de sportiviteit van de originele SL – die eveneens te zien is tijdens  Zoute Grand Prix – met de unieke luxe en technologische perfectie van moderne Mercedes-modellen.

Unieke samenwerking met Bloemenhuis Daniel Ost

Het derde Mercedes-Benz model dat te zien is in PRADO ZOUTE is de legendarische 300 SL Gullwing. Deze  legendarische klassieker uit 1955 is na een verblijf van 35 jaar in de VS naar België gekomen. Tijdens de Zoute Grand Prix vormt ‘de Sportwagen van de Eeuw’ het decor van een bijzondere samenwerking met Bloemenhuis Daniel Ost. Onder leiding van Nele Ost, creatief directeur en dochter van de meester-bloembinder uit Sint-Niklaas, heeft het team de klassieke Gullwing getransformeerd tot een exclusief kunstwerk. Hun onbegrensde passie voor het florale en vaardigheid om emoties in natuurlijke elementen te leggen, maken deze creatie tot een fotogenieke eyecatcher en een highlight van de tentoonstelling.

Zoute Rally

Het vormt het hart van de Zoute Grand Prix en is misschien wel het onderdeel waar de passie voor auto’s het meest tot uiting komt: de Zoute Rally. Een internationaal deelnemersveld rijdt op zorgvuldig uitgekozen routes door Vlaanderen en de Nederlandse polders, met enkele culinaire stops op originele locaties. Mercedes-Benz neemt deel aan de rally met twee auto’s: een klassieke Mercedes-Benz 230 SL Pagode uit 1964 en een nieuwe Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+.

De 230 SL Pagode is een auto met een unieke historie. Nadat de eerste eigenaar de auto tot 1981 in bezit heeft gehad, is hij verkocht en door de tweede eigenaar mee naar de VS genomen. De auto is in die tijd als een baby zorgvuldig verzorgd en de gehele onderhoudshistorie is bewaard gebleven. De Pagode draagt ondertussen de nummerplaat ‘Baby’, verkeert in uitstekende staat en heeft onder andere nog steeds de originele set reservesleutels en Becker-radio.

Podium op de Zeedijk

Niet ver van het PRADO ZOUTE vormt een podium op de Zeedijk het decor voor twee limousines uit de topklasse: de Mercedes-Maybach S 680 4MATIC en de Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+. De Mercedes-Maybach S-Klasse combineert perfectie en hightech uitrustingen met de exclusiviteit en traditie van Maybach. Exclusieve interieur- en exterieurdetails dragen hieraan bij. Met de volledig elektrische EQS 53 4MATIC+ begint Mercedes-AMG aan de volledig elektrische toekomst van Driving Performance. Het model overtuigt met merkspecifieke uitrustingen overal waar de klant het direct kan ervaren: van de technologie en het exterieur- en interieurdesign tot de emotionele sound.

Concours d’Élégance

Tijdens het Concours d’Élégance worden 75 unieke en klassieke auto’s tentoongesteld. Mercedes-Benz is bij dit onderdeel vertegenwoordigd met de Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Deze bijzondere klassieker uit de W198-serie (1961-1971), waar in totaal slechts 1858 exemplaren van zijn gebouwd, dateert uit 1957.